Αναστέλλει τις εισαγωγές ολλανδικού χοιρινού η Κίνα

03 July 2020

Αναστέλλει τις εισαγωγές ολλανδικού χοιρινού η Κίνα

Η Κίνα ανέστειλε όλες σχεδόν τις εισαγωγές χοιρινού από την Ολλανδία, με πιο προφανή αιτία τα κρούσματα COVID-19 σε ολλανδικά σφαγεία.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Reuters, η Κίνα επέβαλε απαγόρευση εισαγωγών από τέσσερα εκ των μεγαλυτέρων σφαγείων της Ολλανδίας. Δεν έχει αναφερθεί συγκεκριμένα στην αιτία αυτής της κίνησης, όμως εκπρόσωπος της ολλανδικής κυβέρνησης αποδίδει την απαγόρευση στα κρούσματα του κορωνοϊού που παρουσιάστηκαν σε εργάτες των τεσσάρων συγκεκριμένων σφαγείων.

«Προφανώς η Κίνα ψάχνει να βρει τις αιτίες του δεύτερου κύματος της επιδημίας και μπορεί να πιστεύει ότι η προέλευση είναι το εισαγόμενο κρέας, όμως δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη για πιθανή μετάδοση του ιού μέσω των τροφίμων ή των υλικών συσκευασίας», αναφέρει η εκπρόσωπος της ολλανδικής κυβέρνησης. Οι τέσσερις επιχειρήσεις που επηρεάζονται από την κινεζική απαγόρευση είναι αυτές που εξάγουν το μεγαλύτερο μέρος του ολλανδικού χοιρινού που πάει στην κινεζική αγορά. Τώρα η κυβέρνηση ψάχνει να βρει τρόπους να αποκατασταθεί η ροή, καθώς οι ολλανδικές εξαγωγές χοιρινού στην κίνα έφτασαν πέρυσι στην σημαντική ποσότητα των 299.000 τόνων (αξίας 335 εκατ. €).

[Image by Alexei Chizhov from Pixabay]

03 July 2020
Banner
Banner