Αναδίπλωση του ΠΟΥ για την “επικινδυνότητα” του κρέατος

03 November 2015

Αναδίπλωση του ΠΟΥ για την “επικινδυνότητα” του κρέατος

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σκέφτεται να επανεξετάσει το ρόλο των επεξεργασμένων κρεάτων και του κόκκινου κρέατος, μετά τη θύελα αντιδράσεων και τα ερωτήματα που προέκυψαν από την ανακοίνωση της Διεθνούς Υπηρεσίας Έρευνας για τον Καρκίνο (IARC), η οποία κατατάσσει τα επεξεργασμένα κρέατα στη λίστα των "καρκινογόνων" και το κόκκινο κρέας στη λίστα στα "πιθανώς καρκινογόνα".
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΟΥ "η ανακοίνωση της IARC δεν ζητά από τους ανθρώπους να σταματήσουν να καταναλώνουν επεξεργασμένα κρέατα, αλλά υποδηλώνει ότι η μείωση της κατανάλωσης αυτών των προϊόντων μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για καρκίνο του παχέος εντέρου". Στη συνέχεια ο Οργανισμός δηλώνει ότι ομάδα εμπειρογνωμόνων θα συναντηθεί το 2016 για να εξετάσει το ρόλο των επεξεργασμένων κρεάτων και του κόκκινου κρέατος ως μέρος μιας υγιεινής διατροφής.

03 November 2015
Banner
Banner