Ουσιαστικά αμετάβλητες οι διεθνείς τιμές στο κρέας τον Σεπτέμβριο

08 October 2021

Ουσιαστικά αμετάβλητες οι διεθνείς τιμές στο κρέας τον Σεπτέμβριο

Αυξημένος κατά 1,5 μονάδες (1,2%) σε σχέση με τον Αύγουστο και 32,1 μονάδες (32,8%) σε σχέση με τον περσινό Σεπτέμβριο ήταν τον Σεπτέμβριο 2021 ο Δείκτης Τιμών Τροφίμων του FAO. Η άνοδος οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα δημητριακά και στα φυτικά έλαια. Οι τιμές στο κρέας παρέμειναν σταθερές.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δείκτης Τιμών Κρέατος FAO έφτασε κατά μέσο όρο στις 115,5 μονάδες τον Σεπτέμβριο, ουσιαστικά αμετάβλητος σε σχέση με τον Αύγουστο και 24,1 μονάδες (26,3%) πάνω από τον αντίστοιχο μήνα του 2020.

Τον Σεπτέμβριο, οι διεθνείς τιμές για το πρόβειο κρέας αυξήθηκαν περαιτέρω, λόγω της σταθερής παγκόσμιας ζήτησης σε μια στιγμή που η εξαγωγική προσφορά παρέμεινε περιορισμένη.

Η άνοδος της τιμής του βόειου συνεχίστηκε επίσης, στο φόντο της περιορισμένης διαθεσιμότητας βοοειδών για σφαγή στην Ωκεανία και τη Νότια Αμερική.

Αντίθετα, μετά από εννεάμηνη άνοδο, οι τιμές στο κρέας πουλερικών μειώθηκαν λόγω της αυξημένης παγκόσμιας προσφοράς· οι παγκόσμιες τιμές του χοιρινού μειώθηκαν επίσης λόγω της χαμηλότερης κινεζικής ζήτησης για εισαγωγές, αλλά και λόγω της χαμηλότερης εσωτερικής ζήτησης σε σειρά χωρών, ειδικά στην Ευρώπη.

08 October 2021
Banner
Banner