Μια «ακαδημία» για την εκπαίδευση – απασχόληση νέων επιστημόνων στον κλάδο τροφίμων

21 January 2020

Μια «ακαδημία» για την εκπαίδευση – απασχόληση νέων επιστημόνων στον κλάδο τροφίμων

Μία καινοτόμο «ακαδημία» που απευθύνεται σε νέους και νέες με ενδιαφέρον για τον κλάδο της βιομηχανίας τροφίμων, έχουν σχεδιάσει το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» από κοινού με το ReGeneration και με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Στόχος είναι η ενίσχυση της εξειδίκευσης νέων επιστημόνων με εφόδια που θα τους καταστήσουν ανταγωνιστικούς στην αγορά εργασίας, ώστε να διεκδικήσουν με αξιώσεις θέσεις σε τομείς σχετικούς με την επιστήμη της τεχνολογίας τροφίμων.

Ο κλάδος των τροφίμων και ποτών, ως ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες στη χώρα μας παρουσιάζει ολοένα και αυξανόμενη ζήτηση για στελέχη με επικαιροποιημένες γνώσεις αλλά και εξειδικευμένες δεξιότητες.

Στο πλαίσιο αυτό, έρχεται το ReGeneration Academy for Food Innovation-Powered by New Agriculture for a New Generation, το οποίο είναι μια πρωτοβουλία που εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων του προγράμματος «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» που ενδυναμώνουν τους νέους και ενισχύουν την απασχολησιμότητά τους μέσα από πρωτοβουλίες εκπαίδευσης, κατάρτισης και απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας, ενώ αξιοποιεί την τεχνογνωσία του ReGeneration για χαρτογράφηση, αξιολόγηση και τοποθέτηση στην αγορά εργασίας ταλαντούχων νέων πτυχιούχων.

Συνεπώς, προσκαλούνται νέοι και νέες έως 29 ετών, απόφοιτοι σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (γεωτεχνικών σχολών, χημείας, χημικών μηχανικών και άλλων πτυχιούχων σχετικών με τον κλάδο των τροφίμων), με 0-3 χρόνια εργασιακής εμπειρίας και ενεργή συμμετοχή σε εξωακαδημαϊκές δραστηριότητες, να κάνουν την αίτησή τους και να διευρύνουν τις ευκαιρίες τους στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με καταξιωμένα στελέχη της βιομηχανίας τροφίμων και εξειδικευμένους επιστήμονες του χώρου από ελληνικά πανεπιστήμια και από το πανεπιστήμιο Rutgers των ΗΠΑ. Έχει διάρκεια 75 ώρες, υλοποιείται ταυτόχρονα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σε διάστημα τεσσάρων εβδομάδων. Περιλαμβάνει επίσης ένα εξειδικευμένο, βιωματικό εκπαιδευτικό τριήμερο που θα πραγματοποιηθεί στη Βαμβακού Λακωνίας, με τη συνεργασία της ομάδας Vamvakou Revival, που υλοποιεί την πρωτοβουλία Αναβίωσης της Βαμβακούς με την οικονομική και ηθική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Μερικές από τις θεματικές του προγράμματος είναι: παγκόσμιο σύστημα διατροφής και τάσεις, διαχείριση ποιότητας & ασφάλειας τροφίμων, ανάπτυξη νέων προϊόντων,  διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας, εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία στον τομέα των τροφίμων και της εμπορίας τους. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τις προϋποθέσεις συμμετοχής και να υποβάλουν τις αιτήσεις τους μέσα από τη σελίδα του προγράμματος, έως και τις 10 Φεβρουαρίου, ώρα 14:00.

* Το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» είναι μια πρωτοβουλία για τη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης και επιχειρηματικότητας για τους νέους στον αγροδιατροφικό τομέα στην Ελλάδα. Το Πανεπιστήμιο Rutgers ηγείται αυτού του πολυετούς και πρωτοποριακού προγράμματος σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Το πρόγραμμα υλοποιείται μέσω αποκλειστικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
** Το ReGeneration είναι το μεγαλύτερο και πιο πολυσυμμετοχικό πρόγραμμα απασχόλησης και εκπαίδευσης στην Ελλάδα, με στόχο τη δημοκρατικοποίηση της ευκαιρίας των νέων πτυχιούχων για μετα-πανεπιστημιακή εκπαίδευση και επαγγελματική σταδιοδρομία στη χώρα μας. Αποτελεί μια δράση των Global Shapers Athens Hub, πρωτοβουλία του World Economic Forum, και δημιουργήθηκε με σκοπό να συμβάλει στη νεανική απασχολησιμότητα, στη γεφύρωση του χάσματος δεξιοτήτων και στην καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας, και του brain drain.

21 January 2020
Banner
Banner