Τι ζητούν οι Αμερικανοί αγρότες από τη νέα Διοίκηση Μπάιντεν στις ΗΠΑ

21 January 2021

Τι ζητούν οι Αμερικανοί αγρότες από τη νέα Διοίκηση Μπάιντεν στις ΗΠΑ

Τα συγχαρητήρια, αλλά και την ελπίδα ότι το νέο δίδυμο (Πρόεδρος - Αντιπρόεδρος) διακυβέρνησης των ΗΠΑ θα αφήσει θετικό αποτύπωμα στον τομέα γεωργίας και τροφίμων, εξέφρασε η Εθνική Ένωση Αγροτών (NFU), με αφορμή την χθεσινή ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν και της Κάμαλα Χάρις.

Δηλώνοντας ότι η Ένωση είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τη νέα Διοίκηση των ΗΠΑ, ο πρόεδρος της NFU Ρομπ Λαριού, σημειώνει ότι «Ως έθνος, αντιμετωπίζουμε πολλαπλές κρίσεις ταυτόχρονα. Όχι μόνο βρισκόμαστε εν μέσω μιας πανδημίας που κόστισε τη ζωή 400.000 συμπολιτών μας και άφησε εκατομμύρια ακόμη εκτός εργασίας, αλλά επίσης παλεύουμε με βαθιές πολιτικές και κοινωνικές διαιρέσεις, μεγάλη οικονομική ανισότητα, και με τη ραγδαία κλιματική αλλαγή. Εκτός αυτών, ο αγροτικός κλάδος δίνει επίσης τις δικές του μάχες: εταιρικός έλεγχος του συστήματος τροφίμων, χρόνια υπερπαραγωγή, υπερβολική εξάρτηση από τις εξαγωγές, καταρρέουσες αγροτικές υποδομές και γήρανση του αγροτικού πληθυσμού, είναι λίγες μόνο από αυτές».

Ο Λαριού θεωρεί ότι η αντιμετώπιση ενός και μόνο από αυτά τα προβλήματα δεν θα είναι εύκολο επίτευγμα. «Ωστόσο, είμαστε πεπεισμένοι ότι ο Πρόεδρος Μπάιντεν και η Αντιπρόεδρος Χάρις είναι έτοιμοι για το έργο τους. Επιπλέον, η νέα Διοίκηση έχει δώσει ολοκληρωμένα σχέδια που περιγράφουν πώς θα αντιμετωπίσει πολλά από τα προαναφερθέντα προβλήματα» λέει ο πρόεδρος της NFU, ελπίζοντας ότι αυτά θα αποδώσουν.

Πάντως, όπως σημειώνει, δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. «Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με τη Διοίκηση Μπάιντεν για να διασφαλίσουμε ότι τα σχέδια αυτά θα υλοποιηθούν με τρόπο που θα υποστηρίξει την επιτυχή πορεία των οικογενειακών εκμεταλλεύσεων γεωργών και κτηνοτρόφων, θα αναζωογονήσει τις αγροτικές κοινότητες και θα ενισχύσει την επισιτιστική ασφάλεια για όλους».

21 January 2021
Banner
Banner