Αγώνας δρόμου για τις υπογραφές στο σχέδιο διάσωσης της Μαρινόπουλος

29 September 2016

Αγώνας δρόμου για τις υπογραφές στο σχέδιο διάσωσης της Μαρινόπουλος

Με στόχο να οριστεί τακτική δικάσιμος εντός του Οκτωβρίου, η Μαρινόπουλος Α.Ε., η Σκλαβενίτης ΑΕΕ και οι τράπεζες βρίσκονται αυτές τις ώρες σε έναν αγώνα ταχύτητας ώστε, ει δυνατόν και ώς το μεσημέρι της Παρασκευής να έχουν αποσπάσει την υπογραφή των πιστωτών της αλυσίδας Μαρινόπουλος στο σχέδιο διάσωσης και να το καταθέσουν στο δικαστήριο με βάση τις διατάξεις του άρθρου 106 β και θ του πτωχευτικού κώδικα

Η συμφωνία εξυγίανσης της Μαρινόπουλος έχει αναρτηθεί σε ασφαλή ιστοσελίδα και από το πρωί της Τετάρτης καλούνται οι προμηθευτές που έχουν ήδη συναινέσει στο «κούρεμα» των οφειλομένων κατά 50%, να την υπογράψουν.

Το σύνολο της συμφωνίας αποτελείται από 218 σελίδες. Με βάση αυτήν, το σύνολο των οφειλών της Μαρινόπουλος ανέρχεται στα 1,46 δισ. ευρώ. Το ενδιαφέρον είναι ότι ο όμιλος της Carrefour έδωσε το… καλό παράδειγμα και αποδέχθηκε «κούρεμα» που υπερβαίνει το 92%.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συμφωνία καθορίζεται επιπλέον ότι οι υποχρεώσεις της εταιρείας προς το Δημόσιο από φόρους, μεταβιβάζονται στη διάδοχη εταιρία η οποία θα αποπληρώσει (σε 250 άτοκες ισόποσες μηνιαίες δόσεις) το 100% του χρέους/κεφαλαίου πλην τόκων, προστίμων και προσαυξήσεων, που διαγράφονται σε ποσοστό 100%. Τα ίδια θα ισχύσουν και για τα χρέη προς ασφαλιστικά ταμεία. Χρέη προς Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Εταιρείες Κοινής Ωφέλειας και ανάλογους ιδιώτες παρόχους, διαγράφονται και αυτά σε ποσοστό 50%.

29 September 2016
Banner
Banner