Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει νομοθετικός περιορισμός στο να πουλάς χαμηλότερα

12 May 2022

Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει νομοθετικός περιορισμός στο να πουλάς χαμηλότερα

Την βεβαιότητα ότι οι ελεγκτικές υπηρεσίες της αγοράς λειτουργούν καλύτερα από ποτέ, εκφράζει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Meat News. Μάλιστα εμφανίζεται κατηγορηματικός κατά των φαινομένων αισχροκέρδειας, προβάλλοντας τις νομοθετικές παρεμβάσεις στις οποίες έχει προχωρήσει η κυβέρνηση.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το θέμα του αθέμιτου ανταγωνισμού και τις καταγγελίες της ΠΟΚΚ για πώληση κάτω του κόστους από μεγάλες αλυσίδες λιανικής πώλησης, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε:

Δεν υπάρχει νομοθετικός περιορισμός στο να πουλάς χαμηλότερα. Υπάρχει νομοθετικός περιορισμός στο να πουλάς υψηλότερα. Αντιλαμβάνομαι τώρα ότι όταν κάποιος πουλάει χαμηλότερα, εάν έχει μεγαλύτερο μέγεθος, δημιουργεί προβλήματα στους ανταγωνιστές του.

Όμως αυτό με συγχωρείτε, είναι και υπέρ του καταναλωτού. Πώς θα πάμε εμείς να πούμε σε κάποιον, «σου απαγορεύω να πουλάς φτηνότερα με 9% πληθωρισμό;»

Ασφαλώς όμως έλεγχοι πρέπει να γίνονται για διασφάλιση της ποιότητας του κρέατος που πωλείται κάτω από το κόστος, για να είμαστε βέβαιοι ότι αυτό δεν αποτελεί προϊόν ζημίας για τον καταναλωτή.

Η συνέντευξη δημοσιεύεται στο περιοδικό Meat News - τεύχος Μαΐου #104, το οποίο κυκλοφορεί.

12 May 2022
Banner
Banner