Άδωνις 29/3: Δεν σκοπεύω να βάλω αρνί στο «καλάθι» – Άδωνις 2/4: Το «καλάθι» θα έχει αρνί

03 April 2023

Άδωνις 29/3: Δεν σκοπεύω να βάλω αρνί στο «καλάθι» – Άδωνις 2/4: Το «καλάθι» θα έχει αρνί

Τι ακριβώς θα περιμένουμε την Τετάρτη 5/4/2023, όταν θα ανακοινωθεί το «καλάθι του Πάσχα»; Η αλήθεια είναι ότι ο υπουργός Ανάπτυξης μας έχει μπερδέψει...

Σε τηλεοπτική του παρουσία την περασμένη Τετάρτη 29/3/2023 στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA» δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να βάλει στο «καλάθι» το αρνί και το κατσίκι, «διότι ο σκοπός μου δεν είναι να πλήξω την αγορά του κρέατος».

Σε νέα τηλεοπτική του παρουσία χθες, Κυριακή 2/4/2023 στην εκπομπή «Καλημέρα» του ΣΚΑΪ προανήγγειλε ότι την ερχόμενη Τετάρτη 5/4 θα ανακοινωνθεί το «καλάθι του Πάσχα» που θα περιλαμβάνει και το αρνί και το κατσίκι.

Στη μια περίπτωση έδειξε να κατανοεί πως δεν μπορεί να κατευθύνει τους καταναλωτές σε μια κατηγορία καταστημάτων, δημιουργώντας πλήγμα στην αγορά του κρέατος και στη δεύτερη περίπτωση κάνει ακριβώς αυτό, το οποίο μας διαβεβαίωνε ότι δεν θα κάνει...

Με τέτοια αντιφατικά μηνύματα από την ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα βγει κερδισμένη η αγορά του κρέατος, αλλά ούτε ο καταναλωτής.

Το να βγαίνει ο υπουργός λίγες μέρες πριν το Πάσχα και να εξαγγέλλει τιμή «γύρω στα 10 ευρώ» από την τηλεόραση, όταν ήδη γίνονται τα «παζάρια» και παραγωγοί με εμπόρους και κρεοπώλες κλείνουν (ή έχουν κλείσει ήδη) συμφωνίες, όχι απλά είναι παρέμβαση, αλλά είναι καταστοφή για την αγορά.

Θυμίζουμε ότι και πέρυσι, πάλι ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε βγεί τηλεοπτικά και είχε κάνει αντιφατικές δηλώσεις για την αγορά αμνοεριφίων, εξοργίζοντας τελικά κρεοπώλες και κτηνοτρόφους, οι οποίοι τον κατηγόρησαν ότι δημιούργησε αναστάτωση στους καταναλωτές με καταστροφικές συνέπειες για την αγορά.

Μήπως ήρθε η ώρα να δούμε σοβαρά την αγορά του Πάσχα;

Γιώργος Κατερίνης

03 April 2023
Banner
Banner