Συνέδριο για την περιαστική κτηνοτροφία την Κυριακή

17 November 2016

Συνέδριο για την περιαστική κτηνοτροφία την Κυριακή

Story Highlights

  • Tην Κυριακή 20 Νοεμβρίου, στις 10:30, στο κτήμα Νησίς (16ο χλμ. νέας Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας, κόμβος Κηφισιάς)

Related Articles

Την Κυριακή το πρωί ξεκινά το Συνέδριο «Περιαστική Κτηνοτροφία και Κτηνοτρόφοι», το οποίο διοργανώνει ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Περιφέρειας Αττικής «Άγιος Γεώργιος».

Πρόκειται για μία ακόμη πρωτοβουλία του Συλλόγου, η προσπάθεια του οποίου από τη σύστασή του το 2013 μέχρι σήμερα αφορά στη δημιουργία μιας νέας γενιάς επαγγελματιών αγροτών, ικανής, με οργανωμένη συλλογική δράση σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και, με την μεγαλύτερη δυνατή αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, να προσφέρει αγροτικά προϊόντα πιστοποιημένων προδιαγραφών, που θέλουν οι καταναλωτές, τα οποία θα προσδιορίζουν, ανά μονάδα προϊόντος την μικρότερη συνολική περιβαλλοντική επιβάρυνση και την μεγαλύτερη δυνατή παραγωγή δημόσιων περιβαλλοντικών αγαθών, με σεβασμό στο πολιτιστικό περιβάλλον και τον τρόπο ζωής των κοινωνιών τους.

Με αφετηρία αυτές τις κατευθύνσεις, ο Σύλλογος με πλειάδα δράσεων προσπαθεί να δώσει ώθηση στην ιδέα ότι «η ζωντανή πολιτιστικά, κοινωνικά, περιβαλλοντικά, οικονομικά και παραγωγικά ύπαιθρος της Αττικής είναι απαραίτητη για να διατηρηθεί σε ζωή η Αθήνα».

Το Συνέδριο «Περιαστική Κτηνοτροφία και Κτηνοτρόφοι» πραγματοποιείται την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, στις 10:30, στο κτήμα Νησίς (16ο χλμ. νέας Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας, κόμβος Κηφισιάς). Αποτελεί δε την κορύφωση μιας σειράς δράσεων που έχει αναπτύξει, ενώ, όπως ενημερώνουν τα στελέχη του Συλλόγου, τις επόμενες ημέρες «ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής ετοιμάζεται να προκηρύξει Διαγωνισμό Φωτογραφίας για τα παραγωγικά ζώα των κτηνοτρόφων-μελών μας μέχρι τον Ιανουάριο 2017, με έπαθλο τη φιλοξενία για επίσκεψη στην έκθεση Zootechnia. Επιπλέον, στις 24 Νοεμβρίου οργανώνουμε συζήτηση για τα μέλη μας με θέμα την ενημέρωση για τον τρόπο λειτουργίας Κτηνοτροφικών Πάρκων, ενώ ήδη ανακοινώθηκε η πρόθεση για μονοήμερη οργανωμένη επίσκεψη του Κτηνοτροφικού Συλλόγου στη Θεσσαλονίκη στην έκθεση Zootechnia».

17 November 2016
Banner
Banner