Πρώτο βήμα με φιλοδοξίες από τους εκτροφείς της ελληνικής βραχυκερατικής φυλής βοοειδών

07 October 2016

Πρώτο βήμα με φιλοδοξίες από τους εκτροφείς της ελληνικής βραχυκερατικής φυλής βοοειδών

Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου συνέρχεται στην Καρδίτσα η 1η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Εκτροφέων Ελληνικής Βραχυκερατικής Φυλής Βοοειδών, μετά και την έγκριση του Καταστατικού της Ένωσης.

Όπως ανακοινώνει στην πρόσκληση η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της Ένωσης, στη διάρκεια της 1ης Γενικής Συνέλευσης θα πραγματοποιηθούν αρχαιρεσίες, παρουσίαση των μέχρι σήμερα δράσεων και συζήτηση για τις προτεραιότητες και μελλοντικές δράσεις.

«Επιδίωξή μας είναι να προσέλθουν στην πρώτη αυτή Γενική Συνέλευση, όσο το δυνατόν περισσότεροι εκτροφείς ώστε πραγματικά να εκπροσωπούμε τους εκτροφείς της βραχυκερατικής από όλη τη χώρα» λέει στο meatnews.gr το μέλος της Προσωρινής Διοίκησης, Αχιλλέας Τσαπραΐλης, που σημειώνει ότι «κύριος στόχος μας είναι να αναδείξουμε το προϊόν και να του δώσουμε την εμπορική αξία που εμείς πιστεύουμε ότι έχει. Να κάνουμε το προϊόν αυτό επώνυμο, ξεχωριστό».

Οι εκτροφείς της βραχυκερατικής φυλής, μέσω της Ένωσης που κάνει τα πρώτα της βήματα, έχουν ως προμετωπίδα το γεγονός ότι τα ζώα που εκτρέφουν είναι ελεύθερα, σταβλίζονται από ελάχιστα έως καθόλου, είναι προσαρμοσμένα στο φυσικό περιβάλλον και στις ελλαδικές συνθήκες, παράγουν κρέας βιολογικό, και πιστεύουν ότι μπορούν να κερδίσουν από αυτό το ξεχωριστό προϊόν την αξία που δικαιούνται.

«Θέλουμε να ζήσουμε από αυτό. Δεν θέλουμε η βραχυκερατική φυλή να είναι ένα… μουσειακό είδος που κάποιοι ρομαντικοί το διατηρούν. Για να διατηρηθεί, να αξιοποιηθεί, να μπει στην αγορά, πρέπει να δίνει όφελος και η γνώμη μας είναι ότι μπορεί να δώσει όφελος, γιατί είναι ένα ξεχωριστό και ποιοτικό προϊόν με πολύ καλά χαρακτηριστικά», τονίζει ο κ. Τραπραΐλης. Κρίσιμο βήμα στην πορεία αυτή, λέει ο ίδιος, είναι «να πιστοποιήσουμε το προϊόν, τα χαρακτηριστικά του. Και αφού κάνουμε όλα όσα πρέπει, ή και παράλληλα, να μπορέσουμε εμείς να βγούμε στην αγορά, όπου εκεί θα λέμε τι είναι το προϊόν, θα το εννοούμε και θα μπορούμε να το αποδείξουμε ανά πάσα στιγμή».

Βασικό εργαλείο για όλα αυτά είναι φυσικά η καλύτερη δυνατή οργάνωση των εκτροφέων βραχυκερατικής, που θα συντελέσει ώστε ένα ξεχωριστής ποιότητας και γεύσης προϊόν αυτόχθονης φυλής να βρει το δρόμο του στην αγορά και στο ελληνικό τραπέζι.

Η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί στην έδρα της Ένωσης (Μ. Αλεξάνδρου 34, 1ος όροφος, δίπλα στην αγορά της Καρδίτσας).

07 October 2016
Banner