Η Γενιά Ζ* στη Γερμανία προτιμά τα πουλερικά

30 August 2024

Η Γενιά Ζ* στη Γερμανία προτιμά τα πουλερικά

Related Articles

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, η Γενιά Ζ στη Γερμανία προτιμά το κρέας πουλερικών με σχεδόν το 50% των νέων να καταναλώνουν πιο συχνά κοτόπουλο, γαλοπούλα ή πάπια από άλλα είδη κρέατος. Η μελέτη, που διεξήχθη από την εταιρεία Civey για λογαριασμό της γερμανικής βιομηχανίας πουλερικών, κατέγραψε τις διατροφικές συνήθειες 1.000 νέων ηλικίας 16 έως 29 ετών.

Η μελέτη αποκαλύπτει ότι οι νέοι στη Γερμανία δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη γεύση, με το 76% των συμμετεχόντων να θεωρούν τη γεύση το πιο σημαντικό κριτήριο επιλογής. Ακόμα, το 80% των νέων καταναλώνουν κρέας πουλερικών τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, ενώ το 45% τρώνε τρεις ή περισσότερες φορές την εβδομάδα.

Επιπλέον, οι νέοι επιλέγουν τα πουλερικά λόγω της καλής διατροφικής τους αξίας, της υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη, και της εύκολης προετοιμασίας. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η βιωσιμότητα και η περιφερειακότητα επηρεάζουν τις αποφάσεις τους μόνο σε ποσοστό 25%.

Ο Wolfgang Schleicher, διευθύνων σύμβουλος της Κεντρικής Ένωσης της Γερμανικής Πουλερικής Βιομηχανίας, τόνισε τη σημασία της μελέτης, επισημαίνοντας ότι τα πουλερικά αποτελούν την ιδανική επιλογή για υγιεινή και προσιτή διατροφή, με τη βιομηχανία να στοχεύει στη διασφάλιση της ποιότητας και της ασφάλειας του προϊόντος.

Τέλος, η μελέτη υπογραμμίζει ότι η Γενιά Ζ προτιμά να μαγειρεύει στο σπίτι, με πάνω από το 80% των νέων να μαγειρεύουν τα γεύματά τους τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα.
*Η Γενιά Ζ είναι τα άτομα που γεννήθηκαν περίπου μεταξύ του 1997 και του 2012.
Πηγή: euromeatnews.com

30 August 2024
Banner