2ο Συνέδριο ΣΕΒΕΚ, 12/10/2024 στα Ιωάννινα για τη βιομηχανία κρέατος

24 July 2024

2ο Συνέδριο ΣΕΒΕΚ, 12/10/2024 στα Ιωάννινα για τη βιομηχανία κρέατος

Related Articles

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος (ΣΕΒΕΚ) διοργανώνει το δεύτερο συνέδριό του το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024, από τις 10:00 π.μ. έως τις 6:00 μ.μ., στα Ιωάννινα. Το συνέδριο θα έχει ως θέμα: «Η Βιομηχανία κρέατος σε ένα απαιτητικό αύριο. Τάσεις και ευκαιρίες ανάπτυξης» και στόχος είναι μέσα από τη θεματολογία να καλυφθούν σημαντικά ζητήματα που άπτονται του τομέα του κρέατος με ιδιαίτερη έμφαση στη βιομηχανία και τα προϊόντα της,

Η θεματολογία του συνεδρίου θα αναπτυχθεί μέσω πέντε πάνελ συζήτησης, όπου θα συμμετάσχουν ειδικοί, πανεπιστημιακοί, εκπρόσωποι σχετικών φορέων και επιχειρηματίες. Τα πάνελ θα καλύψουν τα εξής θέματα:

  • Η προστιθέμενη αξία του κρέατος και η συμβολή της βιομηχανίας στην ελληνική οικονομία.
  • Κρέας, πρωτογενής τομέας, βιομηχανία μεταποίησης κρέατος, περιβάλλον, αειφορία και βιωσιμότητα.
  • Διασφάλιση ποιότητας, καινοτομία και σύγχρονες τεχνολογίες στην παραγωγική διαδικασία.
  • Διατροφική αξία και γαστρονομία κρέατος, συσκευασία και επισήμανση προϊόντων.
  • Χρηματοδοτικά εργαλεία, συμβουλευτική για την ενίσχυση της βιομηχανίας και τάσεις.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒΕΚ, Δρ. Στέλιος Σκαρίμπας, θα παρουσιάσει την τρέχουσα κατάσταση και τις προοπτικές ανάπτυξης του τομέα στην εισαγωγική του ομιλία.

Εκπρόσωποι δημόσιων και ιδιωτικών φορέων (ΥπΑΑΤ, Διεύθυνση Κτηνιατρικής, ΕΦΕΤ, ΕΔΟΤΟΚΚ, ΕΔΟΠΤ) καθώς και εκπρόσωποι από την Ε.Ε. (COPA-COGECA, UEVBV) θα απευθύνουν χαιρετισμούς.

Το συνέδριο απευθύνεται σε ειδικούς, επιστήμονες, επιχειρηματίες, κτηνοτρόφους, εκπροσώπους επαγγελματικών και κοινωνικών φορέων, κυβερνητικούς αξιωματούχους, στελέχη επιχειρήσεων του κλάδου, προμηθευτές πρώτων και βοηθητικών υλών, πανεπιστημιακούς και δημοσιογράφους.

Στόχοι της διοργάνωσης είναι:

  • Η ενημέρωση των στελεχών των επιχειρήσεων για τις τεχνολογικές και νομοθετικές εξελίξεις.
  • Η ενημέρωση του κοινού για τη διατροφική αξία των παρασκευασμάτων και προϊόντων κρέατος και τη σημασία του τομέα για την οικονομία.
  • Η παρουσίαση της αναπτυξιακής δυναμικής του κλάδου.
  • Η ευαισθητοποίηση των αρμόδιων κυβερνητικών αξιωματούχων για τα ζητήματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις του κλάδου.

Επιστήμονες και ακαδημαϊκοί που επιθυμούν να παρουσιάσουν τις καινοτόμες έρευνες και τα αποτελέσματά τους, μπορούν να επικοινωνήσουν με την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες: sevek@sevek.gr, 2103253237.

24 July 2024
Banner