Στις 20 Οκτωβρίου 2024 οι αρχαιρεσίες της ΠΟΚΚ

06 June 2024

Στις 20 Οκτωβρίου 2024 οι αρχαιρεσίες της ΠΟΚΚ

Πραγματοποιήθηκε στις 5/6 μέσω τηλεδιάσκεψης η  συνεδρίαση του 25μελούς Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΚΚ όπου συζητήθηκαν αναλυτικά σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την Ομοσπονδία και τον κλάδο εν γένει.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν τα οικονομικά θέματα της Ομοσπονδίας, όπου ο απολογισμος είχε θετικό πρόσημο, σύμφωνα με τον πρόεδρο, Σάββα Κεσίδη, ο οποίος τόνισε τόνισε πως «τα πράγματα θα ήταν ακόμα καλύτερα εάν αρκετα από τα μέλη της Ομοσπονδίας δεν αδρανούσαν και ήταν συνεπή με τις υποχρεώσεις τους, όχι μονο τις χρηματικές αλλά και σε ό,τι αφορά την έμπρακτη συμμετοχή τους στα κοινά του κλάδου».

Ένα ακόμα θέμα που συζητήθηκε ήταν ο εκσυγχρονισμός του χώρου της Ομοσπονδίας, που εγκρίθηκε ομόφωνα.

Ορίστηκε επίσης η ημερομηνία της 42ης εκλογο-απολογιστικής συνέλευσης η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα. Η προϋπόθεση για τη συμμετοχή όλων των σωματείων είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι αρχαιρεσίες τους μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου. Λόγος έγινε, επίσης, για τις αρχαιρεσίες της ΠΟΚΚ με τελική ημερομηνία στις 20 Οκτωβρίου και σε μέρος που θα οριστεί από τη ΓΣΕΒΕΕ.

Ένα σημαντικό θέμα, επίσης, που απασχόλησε τη χθεσινή συνέλευση ήταν το φλέγον θέμα των Ζωικών Υποπροϊόντων που απασχολεί τους κρεοπώλες, διότι είναι μια ακόμα επιβάρυνση γι’αυτούς. Αποφασίστηκε να τεθεί το θέμα στη διεύθυνση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ώστε να αναλάβει θεσμικά και υπό την αιγίδα του μια συνάντηση με τους φορείς του εμπλέκονται και να βρεθεί άμεσα μια βιώσιμη λύση. Οι φορείς που θα κληθούν στη συνάντηση, εκτός από την ΠΟΚΚ, είναι η Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής και η ΕΔΟΤΟΚΚ.

06 June 2024
Banner