Νέα ετικέτα για το γαλλικό χοιρινό κρέας
Related Articles
- Ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας-Γαλλίας για τις αλλαγές στην ΚΑΠ – Προώθηση των ελληνικών προτάσεων
- Οι αλλαγές στην ΚΑΠ το κύριο θέμα συζητήσεων μεταξύ των υπουργών Γεωργίας Ελλάδας, Γαλλίας και Σλοβενίας σε Παρίσι και Λουμπλιάνα
- Οι Γάλλοι αγρότες εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους με περισσότερες διαδηλώσεις και αποκλεισμούς
Την προώθηση νέας ετικέτας που διασφαλίζει την προέλευση του ζώου, ανακοίνωσε η γαλλική ομοσπονδία παραγωγών χοίρων FNP. Με την νέα αυτή ετικέτα που καλύπτει το σύνολο της αλυσίδας παραγωγής και διακίνησης οι Γάλλοι χοιροτρόφοι θέλουν να εξασφαλίσουν με σαφήνεια ότι ο τόπος γέννησης των χοίρων είναι η Γαλλία.
Σύμφωνα με τον Paul Auffray, πρόεδρο της FNP, «με αυτό τον τρόπο παρέχονται εγγυήσεις για την ασφάλεια των τροφίμων και οι καταναλωτές μπορούν να είναι βέβαιοι ότι η εγχώρια οικονομία είναι αυτή που θα ωφεληθεί».
Οι Γάλλοι καταναλωτές επομένως καλούνται να τρώνε περισσότερο γαλλικό κρέας. Ήδη ετοιμάζονται και άλλες πρωτοβουλίες, όπως το άνοιγμα χοιροστασίων προς το κοινό για κάποιες ημέρες με στόχο να αυξηθεί η κατανάλωση και να πεισθούν οι καταναλωτές για την ποιότητα της γαλλικής παραγωγής.