Ακριβότερο κατά 20-30% το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας
Related Articles
Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Προέδρου της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος, Απόστολο Ραυτόπουλο, το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα είναι ακριβότερο κατά 20-30% σε σχέση με το περσινό: «Σε πολλά καταστήματα ήδη οι τιμές έχουν αυξηθεί πάνω από 20%. Κάποτε στο τραπέζι μας είχαμε και αρνί, και μοσχάρι, και γαλόπουλα, ενώ τα τελευταία χρόνια οι καταναλωτές θα αγοράσουν μόνο ένα από αυτά τα κρέατα, λιγότερα γλυκά και κρασί. Μάλιστα τις περισσότερες φορές δεν δίνουν την απαραίτητη προσοχή στην ποιότητά τους, αλλά στρέφουν το ενδιαφέρον τους στο να γεμίσει το τραπέζι, ακόμη και με τα φθηνότερα προϊόντα. Αυτό που παρατηρείται είναι πως πλέον δεν αγοράζουν μοσχάρι, στην καλύτερη περίπτωση θα πάρουν αρνί, ενώ πολλοί στράφηκαν προς το χοιρινό λόγω της χαμηλότερης τιμής του».
Ο πρόεδρος των κρεοπωλών στη Βαρβάκειο Αγορά, Ανδρέας Νιώτης, μιλώντας σε γνωστό site ανέφερε πως μέχρι στιγμής οι τιμές παραμένουν ίδιες συγκριτικά με πέρσι, ενώ οι καταναλωτές έχουν την τάση να αγοράζουν απ’ όλα τα είδη κρέατος. Συγκεκριμένα, ο κ. Νιώτης είπε: «Η τιμή για το χοιρινό κυμαίνεται από 4 έως 6 ευρώ, το αρνί γάλακτος κοστίζει 9-10 ευρώ το κιλό και η τιμή στο μοσχάρι σε κομμάτια με κόκκαλο ξεκινά από τα 6,5 ευρώ και φτάνει έως 10 ευρώ το πιο ακριβό, χωρίς κόκκαλα. Ίσως το χοιρινό να είναι και 5% φθηνότερο σε σχέση με πέρυσι. Τα Χριστούγεννα δεν είναι μία γιορτή όπως το Πάσχα, που όλοι αγοράζουν αρνί ή κατσίκι, οπότε ο κόσμος μέχρι στιγμής προτιμά όλα τα είδη των κρεάτων». Ο κ. Νιώτης σχολίασε, επίσης, πως οι τιμές στις γαλοπούλες δεν έχουν ακόμα καθοριστεί, μια που στην Βαρβάκειο θα έρθουν στις 17 Δεκεμβρίου. Παρ’ όλα αυτά, οι περσινές τιμές άγγιζαν τα 8-9 ευρώ το κιλό.
Πηγή: enikos.gr