Η Bovillage γέφυρα συνεργασίας Έλλήνων και Γάλλων επαγγελματιών
Related Articles
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ. Μια μοναδική εμπειρία έζησαν οι Έλληνες επαγγελματίες του κρέατος που αποτελούν την ομάδα των Bovillage Ambassadors στο Παρίσι, όπου βρέθηκαν καλεσμένοι από την Γαλλική Διεπαγγελματική Οργάνωση κρέατος Interbev. Σε ένα εντατικό τριήμερο επισκέφτηκαν την Ανώτατη Εθνική Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος της Γαλλίας (ENSMV), κρεοπωλεία του Παρισιού, την Rungis - τη μεγαλύτερη κεντρική αγορά νωπών προϊόντων του κόσμου.
Οι Έλληνες επαγγελματίες είχαν τη δυνατότητα να δουν και να ζήσουν από κοντά (έστω και για λίγο) τον τρόπο που λειτουργεί το παραδοσιακό κρεοπωλείο στη Γαλλία, να μιλήσουν με συναδέλφους τους που μοιράζονται κοινές ανησυχίες για το μέλλον του επαγγέλματος, να... εκπαιδευτούν στην κορυφαία σχολή της Γαλλικής Συνομοσπονδίας Κρεοπωλών.
Το Meat News κάλυψε δημοσιογραφικά αυτό το ταξίδι που οργάνωσε η Bovillage και θα αποτυπώσει σε αναλυτικό ρεπορτάζ ενδιαφέρουσες πληροφορίες στο τεύχος Ιουνίου, που θα κυκλοφορήσει στο επόμενο δεκαπενθήμερο.
Στην κεντρική φωτογραφία η ελληνική αποστολή στο χώρο εκδηλώσεων της Σχολής. Από αριστερά: Τάσος Σπυρόπουλος, Claudine Allain, διευθύντρια του τμήματος Διεθνούς Επικοινωνίας της Ιnterbev, Luc Perez, μέλος των Bovillage Ambassadors και γνωστός από τις επισκέψεις του στην Ελλάδα και τις επιδείξεις κρεοτεχνίας, Jean-Raymond Dumas, πρόεδρος της Σχολής και ανώτατο στέλεχος της Συνομοσπονδίας των Γάλλων κρεοπωλών (42 χρόνια κρεοπώλης), Νίκος Κεχαγιάς, Μιχάλης Ζαμπέτρος, Άγγελος Ζώγκος, David Campagne, διευθυντής της Σχολής, Ρομίνα Τζαρέλλα, υπεύθυνη επικοινωνίας της Bovillage στην Ελλάδα και η ψυχή αυτής της διοργάνωσης, Xavier Cavagnac, Meilleur Ouvrier de France και εκπαιδευτής της ENSMV, Δημήτρης Χατζημιχάλης, Νίκος Λασκαρέλλης, Βασίλης Ντελιφιλιππίδης, Θοδωρής Ρούσσος, Αντώνης Καραμαλέγκος.