Στην τελική ευθεία για το Συνέδριο της UECBV στην Αθήνα

30 October 2019

Στην τελική ευθεία για το Συνέδριο της UECBV στην Αθήνα

Λίγες μέρες έχουν απομείνει μέχρι την πραγματοποίηση του Διεθνούς Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εμπορίου Ζώντων Ζώων και Κρέατος (UECBV) και του Δικτύου Νέων Ευρωπαίων Στελεχών του Κρέατος (YEMCo) που διοργανώνει φέτος στην Ελλάδα η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος (ΕΔΟΚ).

Το Συνέδριο, που φέτος θα έχει τον τίτλο «Αντιμετωπίζοντας μελλοντικές προκλήσεις: Εμπορικές Σχέσεις και Τεχνολογία», αποτελεί ένα κορυφαίο ευρωπαϊκό forum για τον τομέα του κρέατος, και φιλοδοξεί να ανοίξει και να προωθήσει πολλά από τα σημαντικά θέματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος στη σημερινή εποχή.

Ζητήματα όπως μεταξύ άλλων το τοπίο στο διεθνές εμπόριο, η επίπτωση της κλιματικής αλλαγής στην κτηνοτροφία, η προσαρμογή της τελευταίας και η συμβολή της στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, αλλά και οι αυξανόμενες επιθέσεις που δέχεται ο κλάδος με αφορμή ζητήματα υγείας, περιβαλλοντικά ή και ηθικά, αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Ταυτόχρονα η ελληνική διάσταση θα φωτιστεί με πολλαπλούς τρόπους αναδεικνύοντας την πραγματικότητα και τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η χώρα μας εκμεταλλευόμενη παραδοσιακά και καινούργια πλεονεκτήματα.

Το Συνέδριο θα λάβει χώρα την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου, αλλά θα πλαισιωθεί από ένα πλούσιο πρόγραμμα, καθώς θα έχουν προηγηθεί στις 7 Νοεμβρίου συνεδριάσεις των Ομάδων Εργασίας, και θα ακολουθήσουν στις 9 Νοεμβρίου Τεχνικές Επισκέψεις σε φάρμες και στον ΟΚΑΑ.

Στο κυρίως μέρος του τριημέρου ξεχωρίζει βεβαίως το Συνέδριο, που θα ξεκινήσει το πρωί της Παρασκευής 8 Νοεμβρίου (Divani Caravel Hotel, έναρξη 9:00π.μ.) με χαιρετισμούς του προέδρου της ΕΔΟΚ Ελ. Γίτσα, του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μ. Βορίδη, του Γ.Γ. Εμπορίου Π. Σταμπουλίδη και του προέδρου της UECBV Ph. Borremans. Η ημέρα του Συνεδρίου θα κλείσει με την ετήσια Γενική Συνέλευση της UECBV, το απόγευμα.

Την οργάνωση του Συνεδρίου, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπ. Ανάπτυξης & Επενδύσεων και του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, έχει αναλάβει η εταιρεία AMBIO, ενώ το περιοδικό Meat News είναι χορηγός επικοινωνίας.

30 October 2019
Banner