Κρεοτέχνες – η εξέλιξη του επαγγέλματος των κρεοπωλών
Related Articles
Μια ακόμα συνάντηση της ομάδας των Ελλήνων Κρεοτεχνών έγινε το Σάββατο 13 Ιανουαρίου. Μια συνάντηση, όπου δόθηκε η ευκαιρία να συναντηθούν για πρώτη φορά κάποιοι από τους διαχειριστές της ομάδας.... ζωντανά.
Κρεοπώλες από την Λέρο, την Κρήτη, την Αθήνα συναντήθηκαν στο φιλόξενο χώρο της σχολής κρέατος MeatPro. Μαζί τους και κάποιες επιχειρήσεις του κλάδου που παρακολουθούν από κοντά την κίνηση της ομάδας, αλλά και ο πρόεδρος των κρεοπωλών της Αθήνας Βασίλης Ντεληφιλιππίδης.
Από την πλούσια συζήτηση που έγινε κρατάμε την πρόθεση της ομάδας να μετεξελιχθεί σε λέσχη, αλλά και τον ορισμό που δίνει στην έννοια κρεοτέχνης ο εκ των διαχειριστών της ομάδας, Γιάννης Χατζηγρηγορίου: "ο κρεοτέχνης είναι η εξέλιξη του κρεοπώλη".
Στη συνάντηση κόπηκε και η πρωτοχρονιάτικη πίτα της ομάδας, με την μοναδική γυναίκα της διαχειριστικής ομάδας, την Ευρυδίκη Γκίνη, να αποδεικνύεται η τυχερή.
Την επόμενη μέρα, Κυριακή 14/1, πραγματοποιήθηκε η αντίστοιχη συνάντηση των... Βορείων κρεοτεχνών στη Θεσσαλονίκη.
Αναλυτικότερο ρεπορτάζ στο επόμενο τεύχος του Meat News.