Έλληνες κρεοτέχνες: Κάτι περισσότερο από Ομάδα στο Facebook

21 November 2017

Έλληνες κρεοτέχνες: Κάτι περισσότερο από Ομάδα στο Facebook

Για καλό φαίνεται πως χρησιμοποίησαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και εν προκειμένω το Facebook, μια ομάδα ανθρώπων που έρχονται από τον κλάδο του κρέατος και πηγαίνουν πολύ μακριά, αν υπολογίσουμε τους στόχους που θέτουν.

Και εξηγούμαστε. Η Ομάδα Ελλήνων Κρεοτεχνών είναι μια ομάδα νέων (κυρίως) ανθρώπων που εργάζονται σε κρεοπωλείο ή έχουν δικό τους κρεοπωλείο και που τους ενώνει η αγάπη για το αντικείμενο της δουλειάς τους, το μεράκι να ανεβάσουν την κρεοτεχνία μερικά σκαλιά παραπάνω.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι, περισσότεροι από 100 σήμερα, προέρχονται από διαφορετικά σημεία της Ελλάδας. Επομένως το Internet πρόσφερε την κατάλληλη πλατφόρμα για πανελλαδική δικτύωση. Να λοιπόν το Facebook και ο ρόλος του, αν θέλει κανείς να το χρησιμοποιήσει δημιουργικά.

Το περασμένο Σάββατο η ομάδα αυτή αποφάσισε να πραγματοποιήσει τη δεύτερη συνάντησή της, και το meatnews.gr είχε τη χαρά να βρεθεί κοντά τους. Στη συγκεκριμένη συνάντησή τους τα μέλη της Ομάδας Ελλήνων Κρεοτεχνών έκαναν ξεκάθαρο ότι θεμέλιο της συνύπαρξής τους αποτελούν η ανταλλαγή της πληροφορίας, η γνώση. Και η διάθεση να συνεισφέρουν όλα τα μέλη στην πληροφορία και τη γνώση, η οποία, σημειωτέον, αφορά σχεδόν τα πάντα. «Μιλάμε για τα τεχνικά, αλλά και για τα νομικά ζητήματα της δουλειάς μας. Από αυτή την άποψη, μας ενδιαφέρουν τα πάντα: παρασκεύασμα, ξηρά ωρίμανση, εργαλεία της δουλειάς, ψύξη, συμπεριφορά κρεάτων, βασικές αρχές της μαγειρικής, πώληση στον πελάτη, τι ζητούν οι ελεγκτές και πώς πρέπει να είμαστε ενημερωμένοι κλπ.».

Εκείνο βέβαια που τους ενώνει περισσότερο από όλα, είναι η δημιουργικότητα και η διάθεση για προκοπή. Εξάλλου, από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας της η ομάδα Hellenic Artisan Butchers, η Ομάδα των Ελλήνων Κρεοτεχνών έχει δημιουργήσει τη δική της άτυπη… διακήρυξη: «Βλέποντας, χρόνο με το χρόνο, τα παιδιά που μπαίνουν στο διαγωνιστικό κομμάτι της δουλειάς μας, αλλά και στο δημιουργικό κρεατοσκεύασμα, να αυξάνονται, μαζί αυξάνονται και οι ιδέες αλλά και οι απορίες. Φαίνεται πως η Ελλάδα μας έχει τα εφόδια να δημιουργήσει δικιά της σχολή» γράφουν σχετικά με τη δημιουργία της ομάδας στο Facebook και τονίζουν: «Το επίπεδο της ομάδας αυτής θα εξαρτηθεί από εμάς τους ίδιους, γι’ αυτό, όποιος θέλει να συμμετέχει θα πρέπει και να τη φροντίζει και να σέβεται και όλους τους συναδέλφους. Και πού ξέρετε; Ίσως μια μέρα να δημιουργήσουμε τη δική μας λέσχη...»

hellenic artisan butchersΜέχρι στιγμής, πάντως, εκτός από την καθημερινή επικοινωνία μέσω της ομάδας στο Facebook, και τις δύο συναντήσεις που έχουν πραγματοποιήσει, έχουν εκδώσει και το σήμα της Ομάδας Ελλήνων Κρεοτεχνών, το οποίο θα φέρουν σε εμφανές σημείο στα ρούχα εργασίας τους ως ένα χαρακτηριστικό που τους ενώνει, αλλά και ως εγγύηση της διάθεσής τους να εξελίξουν την κρεοτεχνία. Επιπλέον, ένα από τα αμέσως επόμενα βήματα που σχεδιάζουν θα έχει ενδεχομένως τη μορφή σεμιναρίου και φαίνεται πως θα το πραγματοποιήσουν σε συνεργασία με τη σχολή επαγγελμάτων κρέατος Meat Pro, η οποία γνωρίζοντας το μεράκι που δείχνουν για τη δουλειά τους οι Hellenic Artisan Butchers, έχει δηλώσει ότι ευχαρίστως προσφέρει τις εγκαταστάσεις της στην Αθήνα γι’ αυτόν τον σκοπό.

Πιο αναλυτικό ρεπορτάζ για τη δεύτερη συνάντηση της Ομάδας Ελλήνων Κρεοτεχνών, στο τεύχος Δεκεμβρίου του περιοδικού Meat News.

21 November 2017
Banner
Banner