Υπερψήφισε η Βουλή το νομοσχέδιο του ΥΠΑΑΤ για νωπά-ευαλλοίωτα και προέλευση

12 October 2017

Υπερψήφισε η Βουλή το νομοσχέδιο του ΥΠΑΑΤ για νωπά-ευαλλοίωτα και προέλευση

Δεκτό κατά πλειοψηφία επί της αρχής, κατ’ άρθρο και επί του συνόλου έγινε σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του ΥΠΑΑΤ «Διακίνηση και εμπορία νωπών και ευαλλοίωτων αγροτικών προϊόντων και άλλες διατάξεις». Επί της αρχής υπερψήφισαν όλα τα κόμματα της Βουλής, εκτός από τον Λαϊκό Σύνδεσμο - Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ και την Ένωση Κεντρώων.

Όπως ανακοίνωσε αμέσως μετά το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, «Δύο μεγάλες τομές για την καταπολέμηση των παράνομων ελληνοποιήσεων εισαγόμενων αγροτικών προϊόντων στην εγχώρια αγορά, αλλά και την προστασία των παραγωγών από αθέμιτες εμπορικές πρακτικές των αλυσίδων χονδρικής, εισάγει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με τίτλο “Διακίνηση και εμπορία νωπών και ευαλλοίωτων αγροτικών προϊόντων και άλλες διατάξεις” που ψηφίστηκε σήμερα από τη Βουλή».

Θετικό το ν/σ για την προέλευση, λένε τα κόμματα – Την Τρίτη η ακρόαση φορέων στην Επιτροπή (video)

Αναγραφή της προέλευσης κρέατος και στη μαζική εστίαση ζητά η ΠΟΚΚ

Τι είπαν οι φορείς στη Βουλή για την προέλευση σε γάλα και κρέας (βίντεο)

Αποστόλου: Νομοτεχνικές βελτιώσεις στο ν/σ για τα νωπά-ευαλλοίωτα και την προέλευση σε γάλα, κρέας

Τροπολογία για τις ιδιωτικές Σχολές Επαγγελμάτων Κρέατος


Αποστόλου: «Πλέγμα προστασίας του Έλληνα αγρότη, της ελληνικής παραγωγής, του καταναλωτή»

Σε δήλωσή του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου επισημαίνει τα εξής: «Είμαστε υπερήφανοι για το νόμο που φέραμε και ψηφίσαμε στην Ελληνική Βουλή και συγχαίρουμε τις δυνάμεις πέραν της κυβερνητικής πλειοψηφίας που τον στήριξαν. Δημιουργείται ένα πλέγμα προστασίας, αφενός μεν του Έλληνα αγρότη και της ελληνικής παραγωγής, αφετέρου δε του καταναλωτή. Ο καταναλωτής θα γνωρίζει με βεβαιότητα ποιο είναι πραγματικά εγχώριο προϊόν, όσον αφορά το γάλα, τα γαλακτοκομικά και τα κρέατα, και ποιο όχι. Συνεπώς θα καταπολεμηθούν σε μεγάλο βαθμό οι λεγόμενες ελληνοποιήσεις και ο αγρότης θα μπορεί να απολάβει την υπεραξία που του αναλογεί για τα ποιοτικά προϊόντα που παράγει.
Επιπλέον, με τη ρύθμιση των πληρωμών στις 60 ημέρες κατά ανώτατο όριο, απελευθερώνουμε τον αγρότη, τον αδύναμο κρίκο της εμπορικής διαδικασίας, από την πίεση που του ασκούν οι ισχυροί του χώρου. Είναι αδιανόητο την ώρα που ο αγροτικός κόσμος στερείται ρευστότητας να μετατρέπεται σε πιστωτή  των πολυκαταστημάτων και των χονδρεμπόρων.
Για την υλοποίηση των διατάξεων αυτών χρειάζεται όμως οι ίδιοι οι αγρότες, οι οργανώσεις τους, όλοι οι εμπλεκόμενοι, να αναλάβουν δράση, να στηρίζουν και να στηριχθούν σε όσα προβλέπει ο νόμος.»

12 October 2017
Banner