252 χιλ. € για τις πληγές που άφησε ο καταρροϊκός στους κτηνοτρόφους του Τυρνάβου προ εξαετίας

09 September 2020

252 χιλ. € για τις πληγές που άφησε ο καταρροϊκός στους κτηνοτρόφους του Τυρνάβου προ εξαετίας

Τέλος στην αναμονή των κτηνοτρόφων του Τυρνάβου, το ζωικό κεφάλαιο των οποίων επλήγη το 2014 από καταρροϊκό πυρετό, με απόφαση την οποία υπέγραψε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης.

«Η απόφαση προβλέπει την ενίσχυση των κτηνοτρόφων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας με το ποσό των 251.970 ευρώ και αποτελεί την υλοποίηση της δέσμευσης του κ. Βορίδη για επίλυση του χρονίζοντος αυτού ζητήματος, διευθετώντας οριστικά ένα ζήτημα που ταλαιπώρησε τους κτηνοτρόφους της περιοχής του Τυρνάβου κυρίως, για έξι και πλέον έτη» σημειώνει ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση για αποζημίωση των πληγέντων κτηνοτρόφων ελήφθη με τροπολογία που συμπεριέλαβε ο Υπουργός στο «ερανιστικό νομοσχέδιο» το οποίο ψηφίστηκε τον Ιούνιο του 2020. 

Παράλληλα, με άλλες αποφάσεις που υπέγραψε ο κ. Βορίδης για την ενίσχυση των κτηνοτρόφων, το ζωικό κεφάλαιο των οποίων έχει πληγεί από καταρροϊκό πυρετό και υπέρ της εξυγίανσης του ζωικού κεφαλαίου της πατρίδας μας, καθορίζεται η διάθεση ποσού 103.347,68 ευρώ το οποίο θα διατεθεί σε κτηνοτρόφους των Περιφερειακών Ενοτήτων Ανατολικής Αττικής, Ιωαννίνων, Κέρκυρας, Κορινθίας, Μαγνησίας και Ροδόπης.

Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί για οικονομικές αποζημιώσεις και ενισχύσεις προς τους πληγέντες κτηνοτρόφους ανέρχεται σε 355.317,68 ευρώ.

09 September 2020
Banner
Banner