1ο Σεμινάριο Δημιουργικού Κρεατοσκευάσματος με το Λάζαρο Ράπτη από το Μeat News -upd
Related Articles
Συνεχίζοντας το ταξίδι της εξειδικευμένης ενημέρωσης που έχει ξεκινήσει πριν από πολλά χρόνια η ομάδα του Meat News παρουσιάζει σήμερα μια νέα πρωτοβουλία.
Διοργανώνει το 1ο Σεμινάριο Κρεατοσκευάσματος, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019. Ο συνεργάτης του περιοδικού μας και πρωτοπόρος στο είδος, ο r&d chef Λάζαρος Ράπτης, θα παρουσιάσει βήμα προς βήμα τη δημιουργία δέκα μοναδικών συνταγών κρεατοσκευασμάτων, ειδικά για την περίοδο των εορτών.
Οι προτάσεις του Λάζαρου Ράπτη, γνωστές στους αναγνώστες μας και από τις σελίδες του περιοδικού μας, δίνουν τη δυνατότητα στους επαγγελματίες του κρέατος να μεταμορφώσουν το κρέας αισθητικά, αλλά και να εμπλουτίσουν τη βιτρίνα τους με νέα προϊόντα. Τα κρεατοσκευάσματα αποτελούν ένα σημαντικό όπλο στα χέρια των κρεοπωλών και ένας μεγάλος αριθμός επαγγελματιών τα έχουν ενσωματώσει στην καθημερινή τους πρακτική.
To Σεμινάριο θα φιλοξενηθεί στο Εκπαιδευτικό Κέντρο της Rational (Λ. Μεσογείων 340, Αγία Παρασκευή Αττικής).
Η συμμετοχή κοστίζει 100€ (πλέον ΦΠΑ 24%) και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, λόγω των περιορισμένων θέσεων.
Για να δηλώσετε συμμετοχή: Τηλ. 210 8210028, e-mail: info@meatnews.gr
Οι 10 συνταγές
Οι συνταγές που θα παρουσιασθούν στο Σεμινάριο αφορούν τα παρακάτω κρεατοσκευάσματα:
1) Prosciutto Wrapped με γέμιση φρούτων και ξηρών καρπών
2) Κορμός των Χριστουγέννων
3) Καταϊφάκια - μπεργκεράκια με mozzarella, cranberries και φυστίκι Αιγίνης
4) Γλασαρισμένη Ιταλική πορκέτα με εορταστική διάθεση
5) Χοιρινό κόντρα με espresso glaze- ανανά και αστεροειδή γλυκάνισο
6) Κορμάκια από στήθος γαλοπούλας, με γέιμιση κρέμας τυριών αρωματισμένη με χυμούς εσπεριδοειδών και φύλλα λεμονιάς
7) Roast beef με αρωματικό βούτυρο πολύχρωμων μπαχαρικών και ξηρών καρπών
8) Οld style chicken parmentier
9) Eορταστικό καλαθάκι με φετούλες χοιρινού λαιμού και γλάσο εσπεριδοδειδών
10) Christmas roses meat tart
* Και φυσικά θα δοθούν συμβουλές, ιδέες, tips για την εμφάνιση των κρεατοσκευασμάτων την περίοδο των εορτών