Άνω των 150 εκατ.€ δίνει η Ισπανία στον τομέα κρέατος

20 April 2022

Άνω των 150 εκατ.€ δίνει η Ισπανία στον τομέα κρέατος

Μια γενναία επιδότηση αποφάσισε η ισπανική κυβέρνηση για να ενισχύσει και να βοηθήσει τη βιομηχανία κρέατος να ξεπεράσει τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Οι παραγωγοί βόειου κρέατος, αιγοπρόβειου κρέατος, κρέατος κοτόπουλου, κρέατος κουνελιού θα λάβουν συνολικά 154,7 εκατ. ευρώ από τα 193,4 εκατ. ευρώ της βοήθειας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση στα τέλη Μαρτίου. για την ανακούφιση η ευαίσθητη κατάσταση αυτών των τομέων ως αποτέλεσμα των επιπτώσεων της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, τα ποσά ενίσχυσης που προτείνει το υπουργείο για τον κλάδο του κρέατος είναι τα εξής: Βόειο κρέας, έως 110 εκατ., πρόβειο και κατσικίσιο κρέας, έως 31,7 εκατ., κρέας κοτόπουλου, έως 10 εκατ., κρέας κουνελιού, έως 3 εκατ. Θα καθοριστούν ανώτατα όρια για τα επιλέξιμα ζώα και, κατά συνέπεια, μέγιστη ενίσχυση ανά εκμετάλλευση, καθώς και ανώτατα ποσά μονάδας ανά ζώο.

Η βοήθεια αυτή προβλέπεται στο εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης των οικονομικών και κοινωνικών συνεπειών του πολέμου στην Ουκρανία και θα χρηματοδοτηθεί με 64,49 εκατ. ευρώ από κονδύλια της ΕΕ και 128,98 εκατ. ευρώ από τον εθνικό προϋπολογισμό.

Πηγή: euromeatnews.com

20 April 2022
Banner
Banner