Στα Βασιλικά του Δήμου Θέρμης το 1ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Αιγοπρόβειου Κρέατος και Τοπικών Προϊόντων

04 September 2019

Στα Βασιλικά του Δήμου Θέρμης το 1ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Αιγοπρόβειου Κρέατος και Τοπικών Προϊόντων

Από τις 27 έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2019 πραγματοποιείται στα Βασιλικά, το 1ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Αίγειου, Πρόβειου Κρέατος και Τοπικών Προϊόντων με διοργανωτές το Δήμο Θέρμης, τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελληνικής Γαστρονομίας, την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών, τη στήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και με τη συνεργασία του εργαστηρίου ζωοτεχνίας του Τμήματος Κτηνιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το Σωματείο Κρεοπωλών Θεσσαλονίκης στηρίζει και θα συμμετέχει στο Φεστιβάλ με την παρουσίαση παραδοσιακής-νέας κρεατοτεχνίας και τις κοπές του αιγοπρόβειου κρέατος.

Το Φεστιβάλ αποσκοπεί στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης του καταναλωτικού κοινού προς την ποιότητα των ντόπιων τροφίμων, αναδεικνύοντας τις αξίες του ελληνικού κρέατος και των τοπικών προϊόντων, καθώς επίσης και τα διάσημα οπωροκηπευτικά της περιοχής. Η γνώση και η ολοκληρωμένη ενημέρωση για την προέλευση και τους τρόπους παραγωγής, δίνουν στους καταναλωτές τη σιγουριά και στους αγρότες – κτηνοτρόφους τη δύναμη για την υποστήριξη του ποιοτικού Ελληνικού κρέατος και των τοπικών τροφίμων–προϊόντων.

Το Φεστιβάλ στοχεύει στη δημιουργία υποδομών και προϋποθέσεων για την αποτελεσματικότερη μελλοντική σύμπραξη όλων των εμπλεκόμενων στην αλυσίδα παραγωγής του αίγειου και πρόβειου κρέατος: παραγωγών, επιχειρήσεων και φορέων. Άμεση επιδίωξη και προτεραιότητα του Φεστιβάλ είναι η δημιουργία δικτύου επικοινωνίας και ανταλλαγής πληροφοριών σχετικά με τη βιωσιμότητα, τις προκλήσεις και την εμπορικότητα των τοπικών προϊόντων της περιοχής.

Παράλληλα, ο επισκέπτης του Φεστιβάλ θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει τα παραγόμενα τοπικά προϊόντα και να δοκιμάσει εδέσματα που έχουν ως βάση το αίγειο και το πρόβειο κρέας. Στη διάρκεια του Φεστιβάλ θα επιδειχθούν οι κοπές και τα κομμάτια που τυποποιείται το πρόβειο και το αίγειο κρέας και θα συζητηθούν οι τρόποι μαγειρέματος που ταιριάζουν για το κάθε κομμάτι. Οι επισκέπτες θα ακούσουν τους ειδικούς να συζητούν για το ντόπιο κρέας, ενώ θα γνωρίσουν και θα γευτούν προϊόντα του, μαγειρεμένα τόσο παραδοσιακά από παλαιότερες μαγείρισσες των Βασιλικών, όσο και σύγχρονα από τους Αρχιμαγείρους της Ελληνικής Γαστρονομίας. Από τις 27 Σεπτεμβρίου και για τρεις μέρες η καρδιά του εξαιρετικού ελληνικού κρέατος και των τοπικών προϊόντων χτυπά στα Βασιλικά (κλειστό γήπεδο) του Δήμου Θέρμης, Ν.Θεσσαλονίκης.

04 September 2019
Banner