Συζήτηση για την προοπτική ανάπτυξης της παραγωγής κρέατος
Story Highlights
- Προτάσεις και προβληματισμούς για το μέλλον της κρεοπαραγωγού κτηνοτροφίας στοχεύει να αναδείξει μια ειδική συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Συνεδρίου Το Κρέας και τα Προϊόντα του.
Related Articles
- Οι Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι ΑΜ-Θ απαντούν με στοιχεία και επιχειρήματα σε κατηγορίες εις βάρος τους για εμπαθή και μεροληπτική στρατηγική προς όφελός τους
- Προτάσεις του ΣΕΚ για την αναθεώρηση της ΚΑΠ 2023-2024 – Κίνητρα στους κτηνοτρόφους για ανάπτυξη του κλάδου – Αξιοποίηση του Ταμείου Ψηφιακού Ανασχηματισμού – Μείωση της γραφειοκρατίας
- ΣΕΚ: Οι λανθασμένες πολιτικές επιλογές ΥΠΑΑΤ και ΟΠΕΚΕΠΕ αφανίζουν την κτηνοτροφία
Προτάσεις και προβληματισμούς για το μέλλον της κρεοπαραγωγού κτηνοτροφίας στοχεύει να αναδείξει μια ειδική συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Συνεδρίου Το Κρέας και τα Προϊόντα του. Ο τίτλος της αρκετά εύγλωττος και επίκαιρος: «Το κρέας – ο αδύνατος κρίκος με την μεγαλύτερη προοπτική ανάπτυξης».
Στη συζήτηση έχουν κληθεί να συνεισφέρουν τις απόψεις τους άνθρωποι που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα και εκπρόσωποι των κρίκων της αλυσίδας του κρέατος. Αναλυτικά στη στρογγυλή τράπεζα θα συμμετέχουν:
Ο πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος, Λευτέρης Γίτσας, με θέμα Οι διεπαγγελματικές συμφωνίες ως μέσο για την ενεργοποίηση των διαθέσιμων πόρων της χώρας
Ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, Αλέκος Ζαγορίτης, με θέμα Οι σύγχρονες Ελληνικές φυλές βοοειδών και οι δυνατότητες αξιοποίησής τους.
Ο Γιάννης Βουγιούκας, βοοτρόφος – παχυντής, με θέμα Η ύπαρξη των παραδοσιακών παχυντών εγγύηση της συνέχισης και αύξησης της εγχώριας παραγωγής.
Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βιομηχανικών Σφαγείων Κρέατος, Βασίλης Μεγαλοβασίλης, με θέμα Οι ελληνοποιήσεις ως αποτέλεσμα της απουσίας ελέγχων στη διακίνηση κρέατος.
Ο πρόεδρος και ο γεν. γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών, Σταύρος Πέρρος και Σάββας Κεσίδης αντίστοιχα, με θέμα: Οι παραδοσιακοί κρεοπώλες ως κρίκος μεταξύ παραγωγικής διαδικασίας και κατανάλωσης.
Τέλος ο καθηγητής της Γεωπονικής Σχολής και τέως πρόεδρος του ΕΛΟΓΑΚ, Ανδρέας Γεωργούδης, με θέμα Η ολοκλήρωση ενός συστήματος ελέγχων και ιχνηλασιμότητας του κρέατος.
Η συζήτηση θα διεξαχθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης, την Κυριακή 1/3 και ώρα 12.45 με συντονιστή τον αρχισυντάκτη του περιοδικού Meat Νews, Γιώργο Κατερίνη.