Στόχος της κυβέρνησης η ισχυροποίηση του ΕΦΕΤ

08 November 2023

Στόχος της κυβέρνησης η ισχυροποίηση του ΕΦΕΤ

Related Articles

Τη σημαντικότητα του ΕΦΕΤ αλλά και την ανάγκη της ισχυροποίησής του τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε ομιλία του στο Συνέδριο του ΕΦΕΤ, χθες, με θέμα «Η ασφάλεια των τροφίμων ως βασικός πυλώνας ενός συστήματος Ενιαίας Υγείας».

Ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει ο ΕΦΕΤ, από τη σύστασή του, εξασφαλίζοντας την ασφάλεια και υγιεινή των τροφίμων και για το λόγο αυτό, όπως σημείωσε, με τη δράση του, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών, ενώ απαρίθμησε τις διατάξεις οι οποίες περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή, σύμφωνα με τις οποίες:

* διασφαλίζεται η υψηλού επιπέδου λειτουργία του μέσα από τη διαρκή επιμόρφωση του προσωπικού και τη διάχυση γνώσης στα νεότερα στελέχη.

* αυξάνεται η δυνατότητα μετακινήσεων του προσωπικού κι ενισχύεται οικονομικά μέσω της απόδοσης προστίμων από ελέγχους αρμοδιότητάς του.

Ο υπουργός εξήρε τη συμβολή του ΕΦΕΤ στις πλημμύρες της Θεσσαλίας και συγκεκριμένα  στις περιπτώσεις που συνέβαλε συμβουλευτικά, όπως οι έλεγχοι στα κιλικία των σχολείων, ενώ πρόσθεσε συμπληρωματικά:

«Για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις, πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στις βιώσιμες γεωργικές πρακτικές, να επενδύσουμε στην τεχνολογία και την καινοτομία και να προωθήσουμε τη δίκαιη κατανομή των πόρων. Αυτό περιλαμβάνει την υποστήριξη των αγροτών μικρής κλίμακας, τη μείωση της σπατάλης τροφίμων και την υποστήριξη πολιτικών που διασφαλίζουν οικονομικά προσιτά και θρεπτικά τρόφιμα για όλους. Εργαζόμαστε, άλλωστε, ήδη προς αυτή την κατεύθυνση. Το μέλλον μας εν πολλοίς εξαρτάται από την ικανότητά μας να εξασφαλίσουμε ασφαλή τρόφιμα», τόνισε. Και πρόσθεσε ότι «ανάμεσα στους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης, τους οποίους η ευρωπαϊκή πολιτική προάγει και επιδιώκει, αναφέρονται: τόσο η ενίσχυση της επισιτιστικής ασφάλειας, όσο και η διασφάλιση προτύπων βιώσιμης κατανάλωσης και παραγωγής, εξασφαλίζοντας παράλληλα υγεία και ευημερία για όλους τους πολίτες».

08 November 2023
Banner
Banner