Σε έξαρση η πανώλη των χοίρων στη Γερμανία

02 March 2023

Σε έξαρση η πανώλη των χοίρων στη Γερμανία

Είναι η 5η φορά που στο Βραδεμβούργο ανιχνεύεται ο ιός της πανώλης των χοίρων και μάλιστα σε οικόσιτους χοίρους αυτή τη φορά, σε μια μικρή φάρμα μόλις 11 ζώων.  Η πρώτη φορά ήταν τον Ιούλιο του 2021, ενώ τον Ιούλιο του 2022 μολύνθηκε μία φάρμα με 1.300 χοίρους, στην περιοχή Uckermark.

Για τη Γερμανία συνολικά είναι η 8η περίπτωση του ιού, αφού στις πόλεις Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία, τη Βάδη-Βυρτεμβέργη και την Κάτω Σαξονία ήταν τα προηγούμενα περιστατικά.

Το αρμόδιο υπουργείο του Βραδεμβούργου καλεί για άλλη μια φορά τους χοιροτρόφους να συμμορφωθούν με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα βιοασφάλειας, ενώ όλα τα ζώα της φάρμας έχουν ήδη θανατωθεί.

Για την ιστορία, στο τέλος Φεβρουαρίου 2023 οι Αρχές του Βρανδεμβούργου ανέφεραν ήδη ότι φαίνεται ότι υπάρχει έξαρση επιδημιών ASF και αναφέρθηκαν λοιμώξεις γύρω από την πόλη Cottbus, στα ανατολικά της χώρας, ειδικά στην περιοχή που βρίσκεται αυτή η φάρμα. Η πίεση του ιού έρχεται τόσο από τα ανατολικά όσο και από τα νότια. Ο ιός ASF στη Γερμανία είναι σαφώς μια απειλή για την χοιροτροφία.

02 March 2023
Banner
Banner