ΠΟΚΚ: Φρέσκες ιδέες στο 38ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κρεοπωλών

18 June 2019

ΠΟΚΚ: Φρέσκες ιδέες στο 38ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κρεοπωλών

Για τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν στο 38ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας των κρεοπωλών ενημερώνει με ανακοίνωσή της η ΠΟΚΚ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη της Ομοσπονδίας μας πραγματοποίησαν επιτυχώς την Κυριακή 16 Ιουνίου 2019 το 38ο Συνέδριο της ΠΟΚΚ στην Ηγουμενίτσα, στη Συνεδριακή Αίθουσα των ΤΕΙ Ηγουμενίτσας (1ο χιλιόμετρο Ηγουμενίτσας – Δρεπάνου) έναντι Δημοτικού Σταδίου Ηγουμενίτσας.

Έντονος αλλά και γόνιμος διάλογος επικράτησε καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν πολλά και φλέγοντα και τα μέλη της Ομοσπονδίας, που κατέφθασαν στην Ηγουμενίτσα από όλη την Ελλάδα, ανέπτυξαν τις θέσεις τους σε κλίμα έντονου προβληματισμού και ακολούθησε μια εποικοδομητική συζήτηση.

Χαρακτηριστικά:

1. Σε ό,τι έχει να κάνει με τις σχολές Κρέατος διαπιστώθηκε ότι υπάρχει μια συνειδητή υποβάθμιση των δημόσιων σχολών κρέατος και παράλληλα μια άνθιση των ιδιωτικών σχολών. Η πρόταση που κατέθεσε και ψηφίστηκε ομόφωνα ήταν να εξεταστεί σε συνεργασία με την ΓΣΕΒΕΕ η δυνατότητα να αναλάβει η ΠΟΚΚ με τα κατά τόπους σωματεία την εκπαίδευση των κρεοπωλών αξιοποιώντας τις εκπαιδευτικές υποδομές της ΓΣΕΒΕΕ.

2. Επικροτήθηκε με συντριπτική πλειοψηφία η προσφυγή της ΠΟΚΚ στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το ζήτημα των Ταμειακών μηχανών αναμένοντας την απόφαση της εκδίκασης της υπόθεσης την 11η Ιουνίου 2019.

3. Σημαντικές πληροφορίες περιείχε η παρουσίαση του Σωματείου Κρεοπωλών Σερρών, που αφορούσε την αξιοποίηση του διαδικτύου για την προβολή του κλάδου. Με τεκμηριωμένα στοιχεία έδειξε τον αυξανόμενο ρόλο της διαδικτυακής διαφήμισης, προτείνοντας την οργανωμένη προβολή του κλάδου ειδικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

4. Επισημάνθηκε ότι η απουσία πιστοποίησης της «δουλειάς» του κρεοπώλη χρήζει αναβάθμισης και αυτή μπορεί να πραγματωθεί με οργανωμένες-συντονισμένες κινήσεις οι οποίες θα προβάλλουν-αναδεικνύουν το έργο του.

Το συνέδριο αυτό σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την ΠΟΚΚ, όπου οι νέοι συνάδελφοι με τις φρέσκιες ιδέες τους κέντρισαν το ενδιαφέρον όλων. Έτσι, ο συνδυασμός της σοφίας των παλαιοτέρων με τη δυναμικότητα των νέων μελών ενδυναμώνει τις σχέσεις και αναπτύσσει ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των μελών κάνοντας πράξη το σύνθημά μας «η ισχύς εν τη ενώσει»!!!

Τελειώνοντας, αξίζει να τονίσουμε ότι η φιλοξενία και η οργάνωση του συνεδρίου, από την Ένωση Κρεοπωλών Ν. Θεσπρωτίας ήταν άψογη και υποδειγματική και έχουν τις θερμές μας ευχαριστίες».

Αναλυτικό ρεπορτάζ του meatnews.gr έχετε ήδη διαβάσει εδώ.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες

Στο μεταξύ, τις ευχαριστίες της προς όλους όσους συνετέλεσαν στην άρτια διοργάνωση του 38ου Συνεδρίου της είχε εκφράσει νωρίτερα δημόσια με επιστολή της η ΠΟΚΚ.

Πιο συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία των κρεοπωλών διά των Σταύρου Πέρρου και Σάββα Κεσίδη, Προέδρου και Γεν. Γραμματέα αντιστοίχως, με την επιστολή προς τηνΈνωση Κρεοπωλών Νομού Θεσπρωτίας, κοινοποιούμενη στο ΤΕΙ Θεσπρωτίας και στο Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, εκφράζει «τις θερμές ευχαριστίες της για την άνευ προηγουμένου άρτια από όλες τις πλευρές οργάνωση του 38ου Συνεδρίου μας στο ιστορικό Σωματείο της Θεσπρωτίας, λέγοντας πως είμαστε ευγνώμονες που ένα τέτοιο σωματείο ανήκει στη δύναμή μας».

Η επιστολή αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «όλα τα επόμενα Συνέδρια θα πρέπει να έχουν ως αφετηρία το Συνέδριο της Ηγουμενίτσας» και καταλήγει ευχαριστώντας για την άριστη φιλοξενία των συνέδρων και των συζύγων τους, όλους τους τοπικούς φορείς «οι οποίοι με τη συνδρομή τους συνέβαλαν στην άρτια διοργάνωση της εκδήλωσης».

18 June 2019
Banner
Banner