Νέος Κανονισμός για τα μέγιστα επιτρεπτά επίπεδα ουσιών που επιμολύνουν τα τρόφιμα

08 May 2023

Νέος Κανονισμός για τα μέγιστα επιτρεπτά επίπεδα ουσιών που επιμολύνουν τα τρόφιμα

Νέο κανονισμό (Καν.(ΕΕ) 2023/915) εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 25 Απριλίου 2023 σχετικά με τα μέγιστα επιτρεπτά επίπεδα για ορισμένες ουσίες οι οποίες επιμολύνουν τα τρόφιμα. Ο νέος κανονισμός, ο οποίος είναι δεσμευτικός και ισχύει άμεσα σε όλα τα κράτη μέλη καταργεί τον κανονισμό (ΕΚ) 1881/2006.

Ο νέος αυτός κανονισμός περιγράφει αναλυτικά ποιοι είναι οι μετρούμενοι επιμολυντές και ποια είναι τα επιτρεπτά όρια σε κάθε είδους τρόφιμο. Για τα προϊόντα κρέατος τίθενται μέγιστα επιτρεπτά επίπεδα σε μόλυβδο, κάδμιο, διοξίνες και PSB, υπερφθοροαλκυλιωμένες ουσίες, πολυκυκλικοί αρωματικοί υδρογονάνθρακες (σε καπνιστά κρέατα).

Το πλήρες κείμενο του νέου Κανονισμού μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ

08 May 2023
Banner
Banner