Μετ’ εμποδίων το καλλιεργημένο κρέας στα ράφια των σούπερ μάρκετ

24 January 2023

Μετ’ εμποδίων το καλλιεργημένο κρέας στα ράφια των σούπερ μάρκετ

Τα στελέχη των εταιρειών καλλιέργειας κρέατος είναι αισιόδοξα ότι το κρέας που καλλιεργείται σε τεράστιες χαλύβδινες δεξαμενές θα μπορούσε να είναι στο επίσημο μενού εντός μηνών, αφότου μια εταιρεία κέρδισε το πράσινο φως από μια βασική ρυθμιστική αρχή. Σε ένδειξη εμπιστοσύνης, μερικοί από αυτούς έχουν "κλείσει" σεφ υψηλού επιπέδου όπως ο Αργεντινός Francis Mallmann και ο Ισπανός José Andrés για να παρουσιάσουν τελικά τα κρέατα στα πολυτελή εστιατόρια τους.

Για να φτάσει, όμως, στον απόλυτο προορισμό του -τα ράφια των σούπερ μάρκετ- το καλλιεργημένο κρέας αντιμετωπίζει μεγάλα εμπόδια, είπαν στο Reuters πέντε στελέχη. Οι εταιρείες πρέπει να προσελκύσουν περισσότερη χρηματοδότηση για να αυξήσουν την παραγωγή, η οποία θα τους επέτρεπε να προσφέρουν τις μοσχαρίσιες μπριζόλες και τα στήθη κοτόπουλου σε πιο προσιτή τιμή. Στην πορεία, πρέπει να ξεπεράσουν την απροθυμία ορισμένων καταναλωτών να δοκιμάσουν ακόμη και κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο.

Να υπενθυμίσουμε πως το καλλιεργούμενο κρέας προέρχεται από ένα μικρό δείγμα κυττάρων που συλλέγεται από ζώα, τα οποία στη συνέχεια τροφοδοτούνται με θρεπτικά συστατικά, αναπτύσσονται σε τεράστια χαλύβδινα δοχεία που ονομάζονται βιοαντιδραστήρες και επεξεργάζονται σε κάτι που μοιάζει και έχει γεύση σαν ένα πραγματικό κομμάτι κρέατος.

Η UPSIDE ελπίζει τώρα να φέρει το προϊόν της στα εστιατόρια το 2023 και στα παντοπωλεία έως το 2028, ανέφεραν στελέχη της στο Reuters.

24 January 2023
Banner
Banner