Θετική απόφαση του ΣτΕ για την ΕΔΟΚ

03 April 2023

Θετική απόφαση του ΣτΕ για την ΕΔΟΚ

Την ικανοποίησή της εξέφρασε η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος για απόφαση που εξέδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας, με την οποία όπως αναφέρει «διέταξε ως αναγκαίο μέτρο την αποχή από οποιαδήποτε ενέργεια εκ μέρους της Διοίκησης, η οποία θα μπορούσε να βλάψει την ομαλή συνέχιση εκτέλεσης των Προγραμμάτων της ΕΔΟΚ».

Θυμίζουμε ότι με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακλήθηκε η αναγνώριση της ΕΔΟΚ. Κατά αυτής της απόφασης στράφηκε στο ΣτΕ η Διεπαγγελματική. Στην ολιγόλογη ανακοίνωση της ΕΔΟΚ αναφέρονται τα εξής:

«Δεκτή έκανε το Συμβούλιο της Επικρατείας την αίτηση αναστολής της ΕΔΟΚ κατά της απόφασης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την οποία αποφασίστηκε η ανάκληση της αναγνώρισης της ΕΔΟΚ. Ειδικότερα το Δικαστήριο διέταξε ως αναγκαίο μέτρο την αποχή από οποιαδήποτε ενέργεια εκ μέρους της Διοίκησης, η οποία θα μπορούσε να βλάψει την ομαλή συνέχιση εκτέλεσης των Προγραμμάτων της ΕΔΟΚ. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που μας δίνεται η δυνατότητα να διορθωθεί η εσφαλμένη από κάθε άποψη απόφαση του ΥΠΑΑΤ και να συνεχίσουμε το σημαντικό μας έργο».

03 April 2023
Banner
Banner