Η πανώλη των χοίρων επεκτείνεται στη Γερμανία

05 July 2022

Η πανώλη των χοίρων επεκτείνεται στη Γερμανία

Κρούσματα αφρικανικής πανώλης των χοίρων ανιχνεύθηκαν σε δύο ακόμα χοιροτροφικές εκμεταλλεύσεις στην Κάτω Σαξονία και το Βρανδεμβούργο στις περιοχές Emsland και Uckermark, αντίστοιχα, ανέφερε το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Τροφίμων και Γεωργίας της Γερμανίας (BMEL), στις 4/7/22.

Πρόκειται για την πρώτη περίπτωση ΑΠΧ στην Κάτω Σαξονία, τη μεγαλύτερη χοιροτροφική περιοχή στη Γερμανία. Η ασθένεια έχει εντοπιστεί σε ένα αγρόκτημα με 280 χοιρομητέρες και 1.500 χοιρίδια στο Emsbüren, περίπου 20 χιλιόμετρα από τα ολλανδικά σύνορα. Προς το παρόν, δεν έχει γίνει γνωστό πώς μεταδόθηκε ο ιός στο αγρόκτημα, αφού μια ζώνη περιορισμού έχει καθοριστεί σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων όπου υπάρχουν 296 χοιροτροφικές εκμεταλλεύσεις που παράγουν 195.000 χοίρους.

Στο Βρανδεμβούργο, η ΑΠΧ έχει επιβεβαιωθεί σε ένα χοιροτροφείο με 1.300 χοίρους στην περιοχή Uckermark. Αυτό είναι το τέταρτο κρούσμα σε οικόσιτους χοίρους στο συγκεκριμένο κρατίδιο.

Στις 10 Σεπτεμβρίου 2020 επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα ΑΠΧ σε αγριογούρουνο στη Γερμανία. Στα μέσα Ιουλίου 2021, η ασθένεια αναφέρθηκε επίσης για πρώτη φορά σε χοιροτροφείο, ενώ μέχρι στιγμής, έχουν επιβεβαιωθεί κρούσματα στο Βρανδεμβούργο (αγριογούρουνα και οικόσιτοι χοίροι), στη Σαξονία (αγριογούρουνα), στο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία (αγριογούρουνα και οικόσιτοι χοίροι), στη Βάδη-Βυρτεμβέργη (οικόσιτοι χοίροι) και τώρα στην Κάτω Σαξονία (οικόσιτοι χοίροι).

pig333.com

05 July 2022
Banner
Banner