ΗΠΑ: Η Φλόριντα απαγορεύει διά νόμου την παραγωγή και πώληση κυτταρικού κρέατος

07 May 2024

ΗΠΑ: Η Φλόριντα απαγορεύει διά νόμου την παραγωγή και πώληση κυτταρικού κρέατος

Τη στιγμή που το κυτταρικό κρέας, αργά αλλά σταθερά, προωθείται από τις βιομηχανίες σε όλες τις ηπείρους, στη Φλόριντα τα πράγματα φαίνεται πως έχουν μια διαφορετική εξέλιξη, καθώς κρατικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η εν λόγω πολιτεία αυξάνει την παραγωγή κρέατος και ενθαρρύνει τους κατοίκους να καταναλώνουν 100% πραγματικό βοδινό κρέας.

«Η πολιτεία μας θα συνεχίσει να εστιάζει στην επένδυση στους τοπικούς αγρότες και κτηνοτρόφους μας και θα σώσουμε το βόειο κρέας μας», είπε ο κυβερνήτης της Φλόριντα, DeSantis.

Άλλα βήματα που ανακοινώθηκαν από τον DeSantis περιελάμβαναν την απλοποίηση της διαδικασίας για τους αγρότες της Φλόριντα να έχουν απαλλαγές από τον φόρο στις πωλήσεις γεωργικών προϊόντων. Η Φλόριντα θα προσπαθήσει επίσης να βοηθήσει όσους εμπλέκονται στον τομέα του αγροτουρισμού και ταυτόχρονα δραστηριοποιούνται σε γεωργικές εκτάσεις, να έχουν προστασία από φορολογικές επιβαρύνσεις.

«Η Φλόριντα κάνει ένα τεράστιο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, υπογράφοντας την πρώτη στη χώρα νομοθεσία που απαγορεύει το κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο», δήλωσε ο Wilton Simpson, Επίτροπος Γεωργίας της Φλόριντα. «Πρέπει να προστατεύσουμε τους αγρότες μας και την ακεραιότητα της αμερικανικής γεωργίας. Το κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο είναι μια επαίσχυντη προσπάθεια υπονόμευσης των ισχυρών παραδόσεων και της ευημερίας μας και έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την αυθεντική γεωργία».

Στα τέλη Απριλίου, η Βουλή των Αντιπροσώπων της Αλαμπάμα ψήφισε νομοσχέδιο που απαγορεύει την παραγωγή ή την πώληση προϊόντων με βάση τα κύτταρα στην πολιτεία. Το νομοσχέδιο θα τεθεί σε ισχύ την 1η Οκτωβρίου.

Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, δύο εταιρείες καλλιέργειας κρέατος έλαβαν άδεια από το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ για την πώληση καλλιεργημένου κοτόπουλου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η συγκεκριμένη άδεια σηματοδοτεί το τελικό βήμα της ρυθμιστικής αναθεώρησης πριν από τη διάθεση στην αγορά που είναι απαραίτητη για τις εταιρείες τεχνολογίας τροφίμων να ξεκινήσουν την εμπορική παραγωγή και τις πωλήσεις τους.

Εν τω μεταξύ προϊόντα καλλιέργειας κρέατος πωλήθηκαν σε εστιατόρια στο Σαν Φρανσίσκο και στην Ουάσιγκτον DC, κατά τη διάρκεια του 2024.

Πηγή: meatpoultry.com

07 May 2024
Banner