Ελβετία: Αυξήθηκε η προσφορά κρέατος 2025
Related Articles
Στο πρώτο εξάμηνο του 2025, η συνολική προσφορά κρέατος στην Ελβετία αυξήθηκε κατά 3,8% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με προσωρινές εκτιμήσεις της Proviande.
Η αύξηση είναι ιδιαίτερα εμφανής στο βοδινό και το πουλερικό, όπου η ζήτηση καλύφθηκε μόνο με επιπλέον εισαγωγές. Σε άλλες κατηγορίες κρέατος, η προσφορά παρέμεινε σταθερή.
Αύξηση πωλήσεων στα ράφια
Τα στοιχεία της NielsenIQ δείχνουν ότι οι πωλήσεις φρέσκου κρέατος και προϊόντων κρέατος αυξήθηκαν κατά περίπου 4% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρσι, μετρούμενες σε τόνους. Η τάση αυτή συνεχίζει την θετική πορεία του 2024 και επιβεβαιώνει ότι το κρέας παραμένει δημοφιλές στη διατροφή των Ελβετών.
Οφέλη για τους παραγωγούς
Οι παραγωγοί επωφελούνται από την θετική κατάσταση της αγοράς, με ρεκόρ τιμών σφαγής βοοειδών ήδη από το πρώτο τρίμηνο του 2025. Οι υψηλές τιμές ενισχύουν την οικονομική σταθερότητα των εκμεταλλεύσεων και δείχνουν πόσο σημαντική είναι η σταθερή ζήτηση για ολόκληρη την αλυσίδα αξίας.
Η σημασία της εγχώριας παραγωγής
Παρά τις αυξημένες εισαγωγές για να καλυφθεί η ζήτηση, η ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής παραμένει κρίσιμη. Η υψηλή αυτάρκεια εξασφαλίζει σύντομες μεταφορές, υψηλά πρότυπα παραγωγής, προστιθέμενη αξία και θέσεις εργασίας στην Ελβετία.
Πηγή: euromeatnews.com