Είσοδος της ισραηλινής Aleph Farms στην Ευρώπη, με κυτταρικό κρέας

31 July 2023

Είσοδος της ισραηλινής Aleph Farms στην Ευρώπη, με κυτταρικό κρέας

Related Articles

Με το βλέμμα στην ευρωπαϊκή αγορά είναι η ισραηλινή εταιρία παραγωγής κυτταρικού κρέατος Aleph Farms, αφού ήδη έχει υποβάλει αίτηση στο Ομοσπονδιακό Γραφείο Ασφάλειας Τροφίμων και Κτηνιατρικών υποθέσεων για ρυθμιστική έγκριση που θα του επιτρέψει να εμπορεύεται το κρέας της στην Ελβετία.

Η εταιρία έχει έδρα στα περίχωρα του Τελ Αβίβ και έχει ήδη υποβάλει αιτήσεις αδειοδότησης εκτός από το Ισραήλ, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Σιγκαπούρη, ενώ στην Ευρώπη θα εισέλθει μέσω της Ελβετίας.

Στην Ελβετία η Aleph Farms σχεδιάζει να συνεργαστεί με τη Migros, η οποία είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα λιανικής στην Ελβετία. Η Migros είναι επενδυτής στην Aleph Farms από το 2019 και πιστεύουν ότι το καλλιεργούμενο κρέας είναι απίθανο να φτάσει στα ράφια της πριν από το 2030.

Σύμφωνα με μελέτη, το 74% των Ελβετών καταναλωτών είναι ανοικτοί στην ιδέα να δοκιμάσουν κρέας εργαστηρίου, με κίνητρο την περιέργεια και ζητήματα όπως η βιωσιμότητα και η καλή διαβίωση των ζώων.

Θα πρέπει να τονιστεί πως δεδομένου του υψηλού κόστους παραγωγής τα προϊόντα, τουλάχιστον αρχικά, θα πωλούνται σε υψηλές τιμές τύπου βοδινού κρέατος «ultra-premium».

Πηγή: agrocapital.gr

31 July 2023
Banner
Banner