Εγκρίθηκε συμφωνία για Κανονισμό προώθησης γεωργικών προϊόντων

17 April 2014

Εγκρίθηκε συμφωνία για Κανονισμό προώθησης γεωργικών προϊόντων

Εγκρίθηκε από το Ευρωκοινοβούλιο η συμφωνία για τον Κανονισμό που αφορά την προώθηση των γεωργικών προϊόντων στην εσωτερική αγορά και σε τρίτες χώρες. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την υιοθέτηση του Κανονισμού θα μπορούν να χρηματοδοτούνται σε ποσοστό 75% όλα τα προγράμματα προώθησης και 85% σε περιπτώσεις κρίσεων. Όταν οι οργανώσεις που διαχειρίζονται αυτά τα προγράμματα είναι εγκατεστημένες σε χώρες που βιώνουν δημοσιονομική κρίση τα ποσοστά αυτά αυξάνονται κατά 5 μονάδες, δηλαδή γίνονται 80% και 90% αντίστοιχα.
Η συμφωνία ακόμη προβλέπει αύξηση πωλήσεων και ανάκτηση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών σε περίπτωση διατροφικών κρίσεων, αυτόματη ανάληψη πρωτοβουλιών από την Επιτροπή, για να προχωρά σε δράσεις στις περιπτώσεις κρίσεων που έχουν οδηγήσει σε απώλεια εμπιστοσύνης των καταναλωτών, επέκταση πεδίου εφαρμογής των μέτρων (βαμβάκι, ορισμένα μεταποιημένα διατροφικά προϊόντα). Ο νέος Κανονισμός θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Δεκεμβρίου 2015.
Σε δήλωσή του ο Έλληνας υπουργός Α. Τσαυτάρης εμφανίζεται ικανοποιημένος από την έγκριση αυτή, η οποία σημειωτέον συγκέντρωσε μεγάλη πλειοψηφία στο Ευρωκοινοβούλιο (557 υπέρ, 102 κατά και 12 αποχές). Μάλιστα υπογράμμισε ότι η χώρα μας θα ευεργετηθεί από το νέο Κανονισμό.

17 April 2014
Banner
Banner