Δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο για τη βελτίωση της ασφάλειας τροφίμων

08 June 2022

Δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο για τη βελτίωση της ασφάλειας τροφίμων

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επικεντρώνεται στην ασφάλεια των τροφίμων για τον τρίτο κύκλο των Ομιλιών για την Υγεία έως και τις 9 Ιουνίου, που διοργανώνονται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας των Τροφίμων. Οι διάλογοι θα είναι διαδικτυακοί, με τη συμμετοχή ειδικών από ολόκληρο τον κόσμο για τρέχοντα αλλά και προκύπτοντα θέματα που αφορούν την ασφάλεια των τροφίμων και έχουν στόχο την αύξηση της ευαισθητοποίησης και την ενθάρρυνση διαφόρων ενδιαφερομένων να συζητήσουν μια σειρά θεμάτων για την υγεία και την ασφάλεια των τροφίμων.

Όπως αναφέρεται και στο site του FAO, oι αγορές παραδοσιακών τροφίμων είναι μοναδικά περιβάλλοντα όπου εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πρόσβαση σε θρεπτικά τρόφιμα καθημερινά σε όλο τον κόσμο. Αυτές οι αγορές αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μερίδιο διανομής φρέσκων τροφίμων σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος (LMICs), τρόφιμα που είναι απαραίτητα για βελτιωμένα διατροφικά αποτελέσματα στις κοινότητες που εξυπηρετούν. Ταυτόχρονα, η επιβάρυνση για την υγεία των μη ασφαλών τροφίμων κατανέμεται άνισα μεταξύ των χωρών, με τις μεγαλύτερες επιπτώσεις στις φτωχότερες.

Στο συγκεκριμένο διαδικτυακό σεμινάριο που διοργανώθηκε από την Παγκόσμια Συμμαχία για Βελτιωμένη Διατροφή (GAIN), θα διαβουλευτούν μέθοδοι για τη δημιουργία ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για την καλύτερη υιοθέτηση νέων εργαλείων και προσεγγίσεων για τη βελτίωση της ασφάλειας των τροφίμων στις παραδοσιακές αγορές που μπορούν να συμβάλουν στη μείωση του βάρους των τροφιμογενών ασθενειών.

Η παρακολούθηση του σεμιναρίου είναι δωρεάν.

Πληροφορίες εδώ

Πηγή: cibum.gr

08 June 2022
Banner
Banner