Αύξηση τιμών χοιρινού κρέατος στην Ε.Ε.

29 August 2022

Αύξηση τιμών χοιρινού κρέατος στην Ε.Ε.

Οι τιμές του χοιρινού κρέατος στην Ε.Ε. (μέχρι τις 14 Αυγούστου) αυξήθηκαν γενικά, με εξαίρεση την Ισπανία, σύμφωνα με την ανάλυση της AHDB.

Η ζήτηση συνέχισε να είναι ασθενέστερη, αν και πλέον αρχίζει να δείχνει κάποια σημάδια ανάκαμψης καθώς η περίοδος των καλοκαιρινών διακοπών πλησιάζει στο τέλος της. Αυτό το χαμηλότερο επίπεδο ζήτησης είναι ανάλογο της μειωμένης σφαγής, με ορισμένες περιφερειακές διακυμάνσεις.

Οι τιμές των γαλλικών χοίρων σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες μέχρι τα 7 ευρώ, στα 203,00 ευρώ/100 κιλά την εβδομάδα που έληξε στις 14 Αυγούστου, ακολουθούμενη από τη Γερμανία, όπου οι τιμές αυξήθηκαν από 5,70 ευρώ στα 198,54 ευρώ/100 κιλά.

Οι τιμές των χοίρων στην Ισπανία μειώθηκαν κατά 9,27 ευρώ στα 208,68 ευρώ, τις τέσσερις εβδομάδες που έληξαν στις 14 Αυγούστου. Οι ισπανικές τιμές ακολουθούσαν τις τιμές του Ηνωμένου Βασιλείου στα τέλη Ιουνίου, αλλά τώρα έχουν μειωθεί σημαντικά, ενώ οι τιμές στο Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζουν να αυξάνονται. Να σημειωθεί ότι η ισπανική βιομηχανία χοιρινού κρέατος αγωνίζεται να συμβαδίσει με την εξέλιξη της παγκόσμιας αγοράς και μείωσε τη ζήτηση από την Κίνα.

Η στερλίνα ενισχύθηκε έναντι του ευρώ τις τελευταίες 4 εβδομάδες, γεγονός που συνέβαλε στο να γίνουν οι εισαγωγές από την Ε.Ε. πιο ανταγωνιστικές και, αντιστρόφως, να αυξηθεί η τιμή των εξαγωγών προς την Ε.Ε.

Πηγή: euromeatnews.com

29 August 2022
Banner
Banner