Αύξηση στις παγκόσμιες τιμές χοιρινού κρέατος, τον Αύγουστο

09 September 2022

Αύξηση στις παγκόσμιες τιμές χοιρινού κρέατος, τον Αύγουστο

Αν και ο δείκτης τιμών κρέατος του FAO δείχνει να μειώνεται από μήνα σε μήνα, εντούτοις οι τιμές για το χοιρινό κρέας αυξήθηκαν και ο λόγος είναι η συνεχιζόμενη χαμηλή προσφοράς χοίρων που προορίζονται για σφαγή.

Ο δείκτης τιμών κρέατος FAO διαμορφώθηκε κατά μέσο όρο στις 122,7 μονάδες τον Αύγουστο, μειωμένος κατά 1,8 μονάδες (1,5%) από τον Ιούλιο, σημειώνοντας επίσης τη δεύτερη συνεχόμενη μηνιαία πτώση από τον υψηλό δείκτη όλων των εποχών που επιτεύχθηκε τον Ιούνιο του 2022, αλλά παρέμεινε 9,3 μονάδες (8,2%) πάνω από την αντίστοιχη τιμή του πριν από ένα χρόνο.

Τον Αύγουστο, οι διεθνείς τιμές για το κρέας πουλερικών μειώθηκαν, λόγω των χαμηλότερων αγορών εισαγωγών από κορυφαίους εισαγωγείς αλλά και των αυξημένων, κατά μέσο όρο, παγκόσμιων εξαγωγών. Εν τω μεταξύ, οι παγκόσμιες τιμές του βοείου κρέατος μειώθηκαν λόγω της ελάχιστης εγχώριας ζήτησης σε ορισμένες κορυφαίες εξαγωγικές χώρες, αυξάνοντας τις προμήθειες εξαγωγών και μια μέτρια αύξηση των αυστραλιανών προμηθειών. Αντίθετα, οι τιμές του χοιρινού κρέατος αυξήθηκαν λόγω της συνεχιζόμενης χαμηλής προσφοράς χοίρων για σφαγή, ενώ οι τιμές του κρέατος αιγοπροβάτων ανέκαμψαν μέτρια, λόγω της αυξημένης ζήτησης εισαγωγών από ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, αντισταθμίζοντας τις χαμηλότερες αγορές από την Κίνα.

Πηγή: pig333.com

09 September 2022
Banner
Banner