Χρηματοδότηση για Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου σε όλη την Ελλάδα – Συμπεριλαμβάνεται και το Καπάνι

20 May 2019

Χρηματοδότηση για Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου σε όλη την Ελλάδα – Συμπεριλαμβάνεται και το Καπάνι

Τον προσωρινό πίνακα κατάταξης αξιολογημένων προτάσεων για τη δημιουργία Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου σε δεκάδες Δήμους σε όλη τη χώρα, δημοσίευσε το Υπουργείο Οικονομίας. Πρόκειται για χρηματοδότηση σε ποσοστό 100%, 56 προτάσεων με προϋπολογισμό 96,3 εκατ. ευρώ.

Η Δράση «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» του ΕΠΑνΕΚ – ΕΣΠΑ στοχεύει στην ενίσχυση και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται σε εμπορικές περιοχές και ειδικότερα σε περιοχές που διαθέτουν σημαντικούς πολιτιστικούς πόρους και τουριστική δυναμική. Θυμίζουμε ότι βασική προϋπόθεση συμμετοχής στη Δράση ήταν η συνεργασία μεταξύ φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των οικείων Εμπορικών Συλλόγων / Επιμελητηρίων.

«Το ενδιαφέρον του εμπορικού κόσμου σε όλη τη χώρα για τη Δράση είναι μεγάλο, γεγονός που καταδεικνύεται από το διπλασιασμό του αρχικού προϋπολογισμού» επισημαίνει σχετικά σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

Στόχος του προγράμματος είναι τα Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου να συντελέσουν σημαντικά στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών και την ποιοτική εξυπηρέτησή τους, στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας αλλά και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων που συμμετέχουν, στην τόνωση της αγοράς στα εμπορικά κέντρα των πόλεων και την επανεδραίωσή τους ως ελκυστικούς προορισμούς για αγορές, διασκέδαση και κέρδος.

Μεταξύ των προτάσεων που βρίσκονται στην τελική κατάταξη, συγκαταλέγεται και η πρόταση του Δήμου Θεσσαλονίκης που αφορά το Καπάνι, για το οποίο προ ημερών είχε δημιουργήσει αρκετό θόρυβο η δήλωση του προέδρου του ΕΦΕΤ ότι το Καπάνι «ή εκσυγχρονίζεται ή κλείνει». Προφανώς η επιλογή αυτή τη στιγμή δείχνει προς το «εκσυγχρονίζεται»…

20 May 2019
Banner
Banner