Χωρίς αλλαγές το 2016 για την αγορά κρέατος

13 January 2016

Χωρίς αλλαγές το 2016 για την αγορά κρέατος

Δεν προβλέπονται ουσιαστικές αλλαγές στην αγορά κρέατος το 2016. Αυτές είναι οι εκτιμήσεις γνωστών στελεχών της αγοράς. Το Meat News κατέγραψε τις απόψεις των Λ. Γίτσα, Α. Ζιώγα, Κ. Μερσινιά, Ν. Μποζιονέλου, Σ. Πέρρου, στο πρώτο ρεπορτάζ της χρονιάς. Κάποιες διαφοροποιήσεις στις προμηθεύτριες αγορές δεν πρόκειται να διαταράξουν την ισορροπία της ελληνικής αγοράς, η οποία «ευνοείται» από την διεθνή συγκυρία και θα συνεχίσει να απολαμβάνει σχετικά φθηνές τιμές εισαγωγής και προσφορά κρέατος. Έντονες πιέσεις δέχεται το ελληνικό κοτόπουλο, το οποίο δεν μπορεί να καλύψει την αυξημένη ζήτηση, ενώ η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος ετοιμάζει την «αντεπίθεση» του πρόβειου κρέατος, μέσα από ειδικό πρόγραμμα προώθησης που σχεδιάζει. Τα μερίδια στη λιανική αγορά δεν φαίνεται να αλλάζουν, παρά τις εξαγορές και τις συγχωνεύσεις που καταγράφονται στους μεγάλους ομίλους. Αντίθετα στη χονδρική αγορά έχει παρατηρηθεί ήδη μια τάση συγκέντρωσης, η οποία μάλλον θα συνεχισθεί και το 2016.

Εκτός από το αφιέρωμα στην αγορά, το τεύχος Ιανουαρίου του Meat News που κυκλοφοφόρησε φιλοξενεί δυο σημαντικές συνεντεύξεις:

  • Ο Νικηφόρος Χαραγκιώνης, διευθύνων σύμβουλος της Χρονογραφική ΑΕ μιλά τις σύγχρονες λύσεις που προσφέρουν τα ηλεκτρονικά ζυγιστικά συστήματα DIGI και τονίζει ότι ένα εξελιγμένο ζυγιστικό σύστημα δίνει αξία σ' ένα κατάστημα λιανικής πώλησης.
  • Ο Γιώργος Κελαϊδίτης, αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας παραθέτει τα σχέδια που υπάρχουν για την αγροτική ανάπτυξη της περιοχής

Ακόμα στο τεύχος αυτό δημοσιεύεται το αποτέλεσμα ενός σημαντικού προγράμματος της επιστημονικής κοινότητας σε συνεργασία με τον επιχειρηματικό κόσμο. Πρόκειται για το "Πράσινο Κοτόπουλο", που αφορά τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος πτηνοτροφικών μονάδων.

Από τα πολλά ενδιαφέροντα θέματα που θα βρείτε στο περιοδικό σημειώνουμε το ρεπορτάζ για το νέο ευρωπαϊκό Κανονισμό για την αναπαραγωγή που ετοιμάζεται και μια αναφορά στις σύγχρονες τάσεις που επικρατούν στα κρεοπωλεία της Γερμανίας.

Δείτε τα περιεχόμενα αναλυτικά εδώ

13 January 2016
Banner
Banner