Χατζηθεοδοσίου: Είναι θέμα χρόνου η μείωση ΦΠΑ στο 6% για είδη πρώτης ανάγκης

02 November 2021

Χατζηθεοδοσίου: Είναι θέμα χρόνου η μείωση ΦΠΑ στο 6% για είδη πρώτης ανάγκης

Είναι θέμα χρόνου η μείωση του ΦΠΑ στο 6% για τα είδη πρώτης ανάγκης, εκτιμά ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηθεοδοσίου μιλώντας σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή (MEGA, 01/11/2021) για την ακρίβεια και την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων, σημείωσε ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση στηρίζουν σε έναν βαθμό τα νοικοκυριά, ωστόσο δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τις επιχειρήσεις.

Όπως εξήγησε, λόγω της εκτίναξης των τιμών της ενέργειας αλλά και των πρώτων υλών, το καλάθι της νοικοκυράς είναι 10%-15% ακριβότερο. Εκτίμησε, δε, ότι αν δεν ληφθούν επιπλέον μέτρα η αύξηση αυτή θα ξεπεράσει το 20% περιορίζοντας ακόμη περισσότερο το διαθέσιμο προς κατανάλωση εισόδημα των νοικοκυριών, άρα και τους τζίρους των επιχειρήσεων. Για την ανακοπή της ακρίβειας ο κ. Χατζηθεοδοσίου πρότεινε εκ νέου τη μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης από το 13% στο 6%, προβλέποντας ότι είναι θέμα χρόνου να προχωρήσει σε αυτήν την κίνηση η κυβέρνηση. Επανέλαβε ακόμη την πρόταση για μη επιβολή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα στο προσαυξημένο ποσό που θα προκύψει από τις ανατιμήσεις, αλλά και για υπαγωγή στις ευνοϊκές ρυθμίσεις για την επιδότηση ρεύματος και για τους καταναλωτές μεσαίας τάσης, καθώς και ειδική μέριμνα για τους καταναλωτές υψηλής τάσης. Τάχθηκε, παράλληλα, υπέρ της αύξησης του κατώτατου μισθού με  ταυτόχρονη μείωση του μη μισθολογικού κόστους.

[Πηγή: www.eea.gr]

02 November 2021
Banner
Banner