Αναταράξεις στην ΚΕΕΕ. Παύση Χατζηθεοδοσίου, νέος πρόεδρος ο Γ. Μασούτης

11 February 2022

Αναταράξεις στην ΚΕΕΕ. Παύση Χατζηθεοδοσίου, νέος πρόεδρος ο Γ. Μασούτης

Με αιχμές και καταγγελίες για μεθοδεύσεις αποχώρησε ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου από τη θέση του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Χατζηθεοδοσίου είχε ομόφωνα εκλεγεί προ εξαμήνου στην προεδρία της ΚΕΕΕ μετά τον θάνατο του Κ. Μίχαλου.

Την Πέμπτη 10/2 συζητήθηκε στην Διοίκηση το αίτημα 7 εκ των 11 μελών της Διοικούσας Επιτροπής της Ένωσης που ζητούσαν την παύση του κ. Χατζηθεοδοσίου. Εν τω μέσω της συνεδρίασης αποχώρησαν τέσσερα μέλη της Δ.Ε., καταγγέλλοντας τη διαδικασία.

Ο ίδιος ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, με μια δήλωση βόμβα, ανακοίνωσε: «Σήμερα συντελέστηκε μία κίνηση πραξικοπηματικού χαρακτήρα, μεθοδευμένη από εξωθεσμικά κέντρα εξουσίας, που με μία ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της ΚΕΕΕ συντόνισαν την ανατροπή μου».

Και συνεχίζει: «Πρόκειται για κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία του Επιμελητηριακού θεσμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλο αυτό το διάστημα οι όποιες αποφάσεις για δράσεις της ΚΕΕΕ είχαν ληφθεί ομόφωνα. Προφανώς οι δημόσιες παρεμβάσεις μου υπέρ της στήριξης των επιχειρήσεων της χώρας, σε μία χρονική στιγμή που το επιχειρείν πλήττεται από τις συνεχείς ανατιμήσεις και από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας, κρίθηκαν ενοχλητικές. Κάποιοι θα προτιμούσαν αυτή την κρίσιμη ώρα η ΚΕΕΕ να μην εκφράζει τις θέσεις των Επιμελητηρίων και των μελών τους και να παραμένει σε αφωνία».

Νέος πρόεδρος  της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων ανέλαβε  ο Γιάννης Μασούτης.

Ανακοίνωση της ΚΕΕΕ

Σε σημερινή της ανακοίνωση η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων σημειώνει:

Νέος πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος εξελέγη ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μασούτης, ύστερα από ψηφοφορία της Διοικητικής Επιτροπής.

Γιάννης Μασούτης

Ο κ. Μασούτης αναλαμβάνει την προεδρία της ΚΕΕΕ σε μια κρίσιμη για την επιχειρηματικότητα περίοδο, τόσο από την άποψη της υγειονομικής κρίσης, όσο και εξ’ αιτίας των έντονων πληθωριστικών πιέσεων. Η εκλογή του κ. Μασούτη στην προεδρία της ΚΕΕΕ, στοχεύει στην επικαιροποίηση του θεσμικού και συμβουλευτικού της ρόλου, αλλά και στην ανάδειξή της σε ισχυρό αρωγό της επιχειρηματικής και επιμελητηριακής κοινότητας.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους που με εξέλεξαν σε αυτό το θεσμικό, για τους επιχειρηματίες, αξίωμα. Και να δεσμευτώ, ότι σε συνεργασία με τα επιμελητήρια όλης της χώρας, θα καταφέρουμε με τις παρεμβάσεις μας να παρέχουμε τα κίνητρα και το όραμα, ώστε να προοδεύσει το επιχειρείν στην πατρίδα μας», δήλωσε ο νέος πρόεδρος της ΚΕΕΕ.

11 February 2022
Banner
Banner