Βορίδης: Άμεσα η καταγραφή των ζημιών από την πυρκαγιά στην Κερατέα

11 September 2020

Βορίδης: Άμεσα η καταγραφή των ζημιών από την πυρκαγιά στην Κερατέα

Αγροτικές καλλιέργειες και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις επισκέφθηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης 10/9, στις περιοχές των Δήμων Σαρωνικού και Λαυρεωτικής που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά της προηγουμένης.

Ο κ. Βορίδης επισκέφθηκε το «στρατηγείο» των πυροσβεστικών δυνάμεων στο εκκλησάκι του Αγ. Παντελεήμονος επί της λεωφόρου Καραμανλή στην Ανάβυσσο όπου ενημερώθηκε από τον Κλαδάρχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, υποστράτηγο Χαράλαμπο Χιόνη για την εξέλιξη της πυρκαγιάς.

Στη συνέχεια συνοδευόμενος από τους Δημάρχους Λαυρεωτικής, Δημήτρη Λουκά, Σαρωνικού Πέτρο Φιλίππου και αυτοδιοικητικά στελέχη των δύο δήμων επισκέφθηκε αγροτικές καλλιέργειες και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις στις περιοχές του Ολύμπου και της Φέριζας και συνομίλησε με αγρότες και κτηνοτρόφους για να διαμορφώσει ίδια άποψη για το μέγεθος της καταστροφής.

Σε δήλωσή του αμέσως μετά την αυτοψία ο υπουργός ανέφερε: «Επισκέφθηκα την περιοχή που επλήγη από την πυρκαγιά της Τετάρτης. Διαπίστωσα τις ζημιές που έχουν γίνει στην αγροτική παραγωγή. Υπάρχουν καταστροφές σε κτηνοτροφικές μονάδες, σε κυψέλες και σε φυτικό κεφάλαιο, κυρίως ελιές, αμπέλια και φιστικιές. Έχω ήδη δώσει εντολή στον ΕΛΓΑ και κλιμάκιό του ξεκινά άμεσα την καταγραφή των ζημιών προκειμένου να ξεκινήσει η σχετική διαδικασία ώστε να σταθούμε δίπλα στους παραγωγούς προκειμένου να μην υπάρξει η παραμικρή διατάραξη στην παραγωγή εξαιτίας της πυρκαγιάς».

11 September 2020
Banner
Banner