Βοδινό και αρνί από την Ευρώπη ψάχνουν τώρα οι Κινέζοι

03 October 2019

Βοδινό και αρνί από την Ευρώπη ψάχνουν τώρα οι Κινέζοι

Στο Ην. Βασίλειο και τη Δανία βρέθηκαν στα μέσα Σεπτεμβρίου Κινέζοι αξιωματούχοι για να επιθεωρήσουν εκμεταλλεύσεις εκτροφής βοοειδών και προβάτων, αλλά και εγκαταστάσεις επεξεργασίας κρέατος, καθώς η Κίνα προσπαθεί να στραφεί περισσότερο προς εισαγωγές βόειου κρέατος και αρνιού, αρχής γενομένης από το επόμενο έτος.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η επίσκεψη ήταν ιδιαίτερα ευπρόσδεκτη, καθώς υπάρχει εν ισχύ πολυετής αποκλεισμός εισαγωγών βρετανικού αρνιού στην Κίνα, ενώ οι κτηνοτροφικές οργανώσεις της Ουαλίας θεώρησαν την επίσκεψη ένα ακόμη σημαντικό βήμα, αφού νωρίτερα φέτος είχε υπογραφεί συμφωνία για το βόειο κρέας.

Η Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Αγροτικών Υποθέσεων της Ουαλίας, Λέσλι Γκρίφιθς, δήλωσε από την πλευρά της ότι: «Ο τομέας του κόκκινου κρέατος έχει τεράστια σημασία για την ουαλική γεωργία και οικονομία. Καθώς το Ην. Βασίλειο ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η άρση των απαγορεύσεων προσφέρει μια μεγάλη ευκαιρία για τους παραγωγούς μας να δοκιμάσουν νέες αγορές του εξωτερικού και να πάρουν μια θέση στην κινεζική αγορά».

Για τη Δανία, η επίσκεψη είχε κανονιστεί κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης του υπουργού Τροφίμων Μόγκενς Γένσεν στην Κίνα.

Οι εξελίξεις αυτές ίσως να διαμορφώσουν μια τροποποιημένη εικόνα σε σχέση με την υφιστάμενη στο διεθνές εμπόριο, καθώς επί του παρόντος, κύριοι προμηθευτές της Κίνας για βόειο κρέας και αρνί είναι η Αργεντινή, η Βραζιλία, η Ουρουγουάη, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία.

03 October 2019
Banner
Banner