Vegan οργανώσεις εναντίον της βρετανικής καμπάνιας για το κόκκινο κρέας

28 August 2024

Vegan οργανώσεις εναντίον της βρετανικής καμπάνιας για το κόκκινο κρέας

Related Articles

Πρόσφατα ξέσπασε ανοιχτή κόντρα μεταξύ της βρετανικής κυβέρνησης και vegan φιλανθρωπικών οργανώσεων, λόγω μιας νέας διαφημιστικής καμπάνιας που προωθεί την κατανάλωση κόκκινου κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων. Η καμπάνια αυτή, με την ονομασία "Let's Eat Balanced", υποστηρίζεται από το υπουργείο Γεωργίας (AHDB) και επικεντρώνεται στα οφέλη των προϊόντων αυτών για την υγεία και την οικονομία.

Οι vegan οργανώσεις, όπως η Vegan Society και οι Plant-Based Health Professionals UK, αντιδρούν έντονα, χαρακτηρίζοντας την καμπάνια ως "ανεύθυνη προπαγάνδα". Υποστηρίζουν ότι η κατανάλωση κόκκινου κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων συνδέεται με την εμφάνιση χρόνιων ασθενειών, όπως ο καρκίνος, και ότι αντίθετα, η μετάβαση σε φυτικές διατροφές θα μπορούσε να εξοικονομήσει δισεκατομμύρια για το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας (NHS).

Επιπλέον, οι vegan οργανώσεις επισημαίνουν ότι άλλες χώρες, όπως η Γερμανία και η Νορβηγία, προωθούν πλέον την κατανάλωση λιγότερου κρέατος και περισσότερων φυτικών προϊόντων, αντίθετα με την κατεύθυνση που ακολουθεί η Βρετανική κυβέρνηση. Προτείνουν ότι μια στροφή προς φυτικές διατροφές θα ωφελούσε όχι μόνο την υγεία των πολιτών αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος.

Η αντιπαράθεση αυτή φέρνει στην επιφάνεια τη διαρκή σύγκρουση μεταξύ παραδοσιακών διατροφικών συνηθειών και των νέων τάσεων που προωθούν πιο βιώσιμες και υγιεινές επιλογές.
Πηγή: Green Queen

28 August 2024
Banner