Τσιρώνης προς Κινέζους: Ευνοϊκή συγκυρία για επενδύσεις στην Ελλάδα

11 December 2017

Τσιρώνης προς Κινέζους: Ευνοϊκή συγκυρία για επενδύσεις στην Ελλάδα

Στο πλαίσιο της ομιλίας του στο πρώτο Ελληνικό Επενδυτικό Συνέδριο που διοργανώθηκε στην πόλη Σιάν (Xi’an) της Κίνας στις 11/12, ο Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, επισήμανε τους λόγους για τους οποίους οι επενδύσεις στον αγροδιατροφικό τομέα στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα ελκυστικές.

Ειδικότερα, η στρατηγική θέση της χώρας, η γεωγραφία και οι κλιματικές συνθήκες σε συνδυασμό με την εξειδικευμένη τεχνογνωσία του ανθρώπινου δυναμικού και την ποιότητα των ελληνικών προϊόντων, αποτελούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, τόνισε ο Αν. Υπουργός. Η συγκυρία δε αυτή τη στιγμή είναι ιδανική για επενδύσεις, με δεδομένο ότι η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες της Ελληνικής Κυβέρνησης, αφήνοντας πίσω το οικονομικό μοντέλο που μας οδήγησε σε αυτήν και στηρίζεται πλέον σε νέα, γερά θεμέλια.

Όσο αφορά στις εξαγωγές στον αγροδιατροφικό τομέα, επενδυτικές ευκαιρίες υπάρχουν σε όλους τους κλάδους και προϊόντα της αγροτικής παραγωγής (αρωματικά βότανα, στέβια, σηροτροφία, μανιτάρια, μέλι, υδατοκαλλιέργειες, ελαιόλαδο, βιοκαύσιμα κτλ.) και σε όλη την αλυσίδα παραγωγής (μεταποίηση, τυποποίηση, διαφήμιση). Ο Γιάννης Τσιρώνης τόνισε ότι ο συνδυασμός της τοπικής παραγωγής και της τεχνογνωσίας μπορεί να δημιουργήσει υψηλές αποδόσεις για τον επενδυτή που ενδιαφέρεται να επενδύσει στον ελληνικό πρωτογενή τομέα παραγωγής.

11 December 2017
Banner