To αλαλούμ με τους ελέγχους συνεχίζεται

10 April 2017

To αλαλούμ με τους ελέγχους συνεχίζεται

Το γνωστό πρόβλημα με τις αλληλοεπικαλύψεις στους ελέγχους που διενεργούν οι διάφορες υπηρεσίες δεν εμφανίζεται μόνο στα κρεοπωλεία. Η έλλειψη συντονισμού και η πολυνομία δημιουργεί τραγελαφικές καταστάσεις και απασχολεί πολλούς οργανισμούς.

Ένα τέτοιο παράδειγμα μας επεσήμανε συνεργάτης μας, που αφορά παιδικό σταθμό. Το Τμήμα Κτηνιατρικής κάποιας περιφερειακής ενότητας της Αττικής διενήργησε έλεγχο σε παιδικό σταθμό δήμου της Αττικής. Προφανώς ο εκεί Δήμος απευθύνθηκε στην αρμόδια διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και μετά από αυτό εκδόθηκε υπηρεσιακό έγγραφο του Υπουργείου Υγείας, το οποίο απευθύνεται στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της συγκεκριμένης περιφερειακής ενότητας, το οποίο επί λέξει αναφέρει: "παρακαλούμε για τις ενέργειές σας, ώστε να μη δημιουργούνται αναίτιες υπηρεσιακές επικαλύψεις και πρόκληση δυσφορίας στις ελεγχόμενες επιχειρήσεις".

Όπως αποδεικνύεται και από αυτή την περίπτωση είναι αναγκαίο να υπάρξει μια ενιαία νομοθεσία που να συνοψίζει τις ελεγκτικές διαδικασίες ανεξαρτήτως αρμόδιου υπουργείου και ένας συντονισμός όλων των ελεγκτικών φορέων ώστε να αποφεύγονται τέτοιες υπηρεσιακές επικαλύψεις και κυρίως η ταλαιπωρία των ελεγχομένων.

10 April 2017
Banner
Banner