To αμερικανικό υπουργείο Γεωργίας χρηματοδοτεί εκ νέου τους μεταποιητές κρέατος

28 August 2023

To αμερικανικό υπουργείο Γεωργίας χρηματοδοτεί εκ νέου τους μεταποιητές κρέατος

Mε στόχο να επεκτείνει τις αγορές και να βελτιώσει τις συνθήκες για τους παραγωγούς, το υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA) ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα νέα χρηματοδότηση για τους μεταποιητές κρέατος και πουλερικών προκειμένου να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους.

Πρόκειται για μια δέσμευση της κυβέρνησης Μπάιντεν να δημιουργήσει νέες και καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας, ωθώντας την οικονομία από κάτω προς τα πάνω.

«Το USDA έχει αποφασίσει να μετατρέψει το σύστημα διατροφής μας σε έναν τομέα που δημιουργεί νέες αγορές για τις μικρές και μεσαίες γεωργικές και κτηνοτροφικές μας δραστηριότητες, ενώ παράλληλα προστατεύει τις ευκαιρίες στις αγροτικές κοινότητες μας για τις επόμενες γενιές», δήλωσε ο υφυπουργός ο Roger Glendenning. «Η χρηματοδότηση που δίνουμε στους μεταποιητές κρέατος και πουλερικών όχι μόνο θα δώσει στους παραγωγούς περισσότερες επιλογές, αλλά θα δημιουργήσει και καλές θέσεις εργασίας και θα δημιουργήσει μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στο συνολικό μας σύστημα τροφίμων».

Το USDA συνεργάζεται με το Κοινοτικό Δανειακό Ταμείο του Νιου Χάμσαϊρ για να διαθέσει 123 εκατομμύρια δολάρια σε επιχορηγήσεις μέσω του Προγράμματος Επέκτασης Επεξεργασίας Κρέατος και Πουλερικών. Το πρόγραμμα αποτελεί μέρος μιας σειράς ενεργειών που έχει λάβει η διοίκηση Μπάιντεν-Χάρις προκειμένου να προωθήσει μια πιο δίκαιη, πιο ανταγωνιστική και πιο ανθεκτική αλυσίδα εφοδιασμού κρέατος και πουλερικών.

Οι επιχορηγήσεις θα βοηθήσουν τις ανεξάρτητες επιχειρήσεις να κατασκευάσουν και να εκσυγχρονίσουν εγκαταστάσεις και εξοπλισμό επεξεργασίας, να υιοθετήσουν νέες τεχνολογίες και να εκπαιδεύσουν εργαζομένους, μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων.

Οι επιχειρήσεις που θα επιλεγούν για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ενδέχεται να λάβουν επιχορηγήσεις από 250.000 έως 10 εκατομμύρια δολάρια, ενώ οι δικαιούχοι να είναι σε θέση να καλύψουν το 70% του συνολικού κόστους του έργου τους.

Πηγή: thepoultrysite.com

28 August 2023
Banner
Banner