ΗΠΑ: Απορρίφθηκε η αγωγή κτηνοτρόφων κατά των μεταποιητών για επιτηδευμένο καθορισμό των τιμών

29 August 2023

ΗΠΑ: Απορρίφθηκε η αγωγή κτηνοτρόφων κατά των μεταποιητών για επιτηδευμένο καθορισμό των τιμών

Οι μεταποιητές κρέατος στις Ηνωμένες Πολιτείες, αντιμετώπισαν κατηγορίες από παραγωγούς βόειου κρέατος οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι οι εταιρείες συνωμότησαν για να κατευθύνουν την τιμή των βοοειδών που αγοράζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι κτηνοτρόφων που πουλούσαν βοοειδή σε μεταποιητές ισχυρίστηκαν ότι οι εταιρείες παραβίασαν τους νόμους και σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, η συμπεριφορά τους δημιούργησε κατάρρευση στις τιμές των βοοειδών το 2015, η οποία στη συνέχεια προκάλεσε γενικότερη πτώση στις τιμές τους.

Ο δικαστής John R. Tunheim απέρριψε την υπόθεση επειδή «οι ενάγοντες απέτυχαν να θεμελιώσουν την αντιμονοπωλιακή επιχειρηματολογία». Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, οι κτηνοτρόφοι δεν εξήγησαν επαρκώς την αιτιολογική σχέση μεταξύ της «χειραγώγησης» των τιμών των βοοειδών και των χαμηλότερων τιμών των αγελάδων-μοσχάρι. Με πολλά στάδια στην αλυσίδα εφοδιασμού βόειου κρέατος, ο δικαστής θεώρησε πως υπήρξε ασάφεια στις αιτίες που οδήγησαν στις κατευθυνόμενες τιμές. Επιπλέον, υπάρχει σημαντικό χρονικό κενό μεταξύ του πότε οι ενάγοντες πωλούν μοσχάρια και του πότε οι εναγόμενοι αγοράζουν τα βοοειδή, κάτι που το δικαστήριο κρίνει ότι βαρύνει την ορθότητα σε αυτή την υπόθεση.

Το δικαστήριο αυτή τη στιγμή αρνείται στους παραγωγούς βόειου κρέατος τη δυνατότητα να τροποποιήσουν την καταγγελία τους.

Σύμφωνα με τον δικαστή στη Μινεάπολη, όπου εκδικάστηκε οι υπόθεση, εάν οι κτηνοτρόφοι θέλουν να συνεχίσουν τον δικαστικό αγώνα, πρέπει να τροποποιήσουν την αγωγή τους, περιγράφοντας τη βάση του θέματος εξαρχής, χωρίς κενά.

Πηγή: meatpoultry.com

29 August 2023
Banner
Banner